tirsdag 7. oktober 2008

Spicy kjøttboller

Her kommer en oppskrift til ønskelisten om dukket opp her for noen uker siden. F ønsket seg noen spicy kjøttboller og det skal hun selvsagt få. Disse har jeg laget til mange tapasbuffeter og de har utviklet seg opp gjennom årene. Jeg føler at de begynner å nærme seg det perfekte.

Spicy kjøttboller

1 kg kjøttdeig
1 egg 
2 ss brødrasp
2 ts harissa
1 rødløk
4 fedd hvitløk
1 dl pistasjnøtter
koriander
salt&pepper

Ha kjøtt, egg, brødrasp og harissa i en bolle. Finhakk rødløk, hvitløk og koriander. Nøttene kan hakkes grovt. Ha alt i bollen og smak til med salt og nykvernet pepper i. Bruk hendene til å blande det hele. Rull små boller og stek de i panne med olje. Disse kan du fint lage i stand dagen før de skal serveres. Ha de bare i en ildfast form og varm de opp i ovnen. Jeg bruker folie over først slik at de ikke blir så tørre og tar den av de siste to minuttene. Ha hakket koriander over ved servering. Jeg har forsøkt å bruke karbonadedeig til disse kjøttbollene, men jeg syntes de blir litt for tørre da. 


2 kommentarer:

Helge M. Markusson sa...

Flott side! Flotte oppskrifter. Snadder! Hilsen Kjøkkenrabulisten.

Anonym sa...

Hei, (det var jo her kommentaren skulle), disse kjøttbollene så herlige ut, og jeg trenger oppskrifter på ulike småmiddagsretter. Hva er harissa?