torsdag 30. oktober 2008

Quinoa med fetaost og granateple

I et par år har jeg lest om quinoa i britiske og amerikanske matblogger og matblader, men jeg har ikke funnet det her hjemme. Quinoa kan brukes istedenfor ris eller couscous og ble opprinnelig dyrket av inkaene. Det er ikke veldig mye smak på føene som brukes, så de trenger noen gode smaker blandet inn. For de som er opptatt av GI, så har quinoa lav GI. Quinoa finnes med hvite, røde, sorte og blå frø. I denne lunsjsalaten har jeg brukt hvit quinoa. Jeg fant nylig økologisk quinoa i Meny sine "helse/økologi-hyller". I Sverige har jeg sett et godt utvalg, i forskjellige farger - som regel i nærheten av ris eller couscous. Kanskje de begynner å dukke opp flere steder her hjemme snart også.  
Blandingsforholdet er som med couscous - to deler vann til en del quinoa. Kok opp vannet - skyll quinoaen i sikt og la det koke på svak varme i ca. 15 minutter. Bland litt salt i når quinoaen har trukket til seg alt vannet. 

Quinoasalat med feta og granateple

hvit quinoa
cherrytomater
rødløk
1/2 boks sorte bønner 
fetaost
sukkererter
granateple
salt&pepper
olivenolje

Kok quinoa som anvist på pakkningen. Skjær små biter av tomater, rødløk og ha det i en bolle med salt, pepper og olivenolje og sukkererter. Skyld bønnene i rennende vann. Bland bønnenen og biter av fetaost sammen med de andre grønnsakene. Når quinoaen er ferdig lar du den kjøle seg litt ned før du blander den ned i bollen. Plukk til slutt frøene ut av et granateple og strø de på toppen av salaten.


4 kommentarer:

Snåta sa...

Dette så kjempegodt ut - og så spennende med granateple i! Jeg har laget salat med bulgur med god hell også:-)

Ramme Alvor sa...

Såg kjempegodt ut!
Vil berre seie at eg sjølv om eg ikkje legg att kommentarar ofte hjå deg, les bloggen din kvar dag du legg ut noko nytt. Og alt ynskjer eg å lage :)

Ha ein framifrå kveld!

Anonym sa...

Hei, du finner quinoa i norge, i helsekostbutikker og i noen butikker med sterkt fokus på økologiske varer. sjekk ut bla røtter, www.roetter.no, de tar inn et svensk merke (som andre også tar inn, bla foodstory) som heter Saltå Kvarn. de har virkelig alt, mel, gryn, hermetikk, musli etc. foruten bra utvalg, så har de den kuleste designen! og så ville jeg også si at du har en fin blogg - det er ikke så mange bra matblogger i norge, stå på!
hannepanne

Lekkermunn sa...

Hannepanne: Takk skal du ha. Jeg har lest endel om Saltå Kvarn på en fantiastisk svensk brødblogg - www.paindemartin.blogspot.com - skal sjekke Røtter. Sist helgs besøk i Sverige gav mer inspirasjon til ren mat. Der snakket alle om Krav-merkning og jeg så at utvalget var veldig mye bedre enn her hjemme.
Ha en fortsatt fin dag.