mandag 27. oktober 2008

Kakao med futt i

Jeg syntes vinteren kommer nærmere og nærmere.  De første snøkrystallene kan sees på værmeldingen og det er klart at vanter og lue snart må frem. Fordelen med denne tiden er jo at det blir stadig lettere å rettferdiggjøre koselige og kaloririke øyeblikk. Denne kakaoen gir varme og et lite ekstra spark. 

kakao med futt i

100 gram Dronningsjokolade
8 d H-melk
1 rød chili
1/2 vaniljestang
1 kanelstang

minimarshmallows eller vaniljeis

Brekk opp sjokoladen opp i små biten og smelt den i en kjele sammen med en dl melk. Når sjokoladen er smelten har du i resten av melken, kanelstangen, vaniljestangen (del den først i to og skap frøene ned i kjelen) og chilien (del den i to og fjern frøene). Kok opp kakaoen, sil av kakaoen og server den med marshmallows eller is.

 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Lekkermunn, Jeg oppdaget bloggen din og jeg er overrasket av de fine bildene. Får jeg lov å spørre hva slags kamera du bruker? Jeg er nederlandsk, men glad i norsk og jeg øver meg på norsk ved å lese f.e. norske blogger som din! Kanskje jeg skal prøve oppskriftene dine også.

Hilsen, Karien Achterberg

Lekkermunn sa...

Karien: Hei - og tusen takk for hyggelig kommentar. Så morsomt at du lærer deg norsk. Jeg må si at jeg er imponert over dere nederlendere, dere ser ut til å ha både stor interesse for og gode kunnskaper i norsk. Jeg håper du kan lære noen nye ord her på bloggen min. Viste du at lekkermunn er et gammelt norsk ord for gourmet?
Bildene mine tar jeg med et Canon 350D (jeg har tatt kameraet i noen år), nå heter vel modellen 450D. Jeg har kun brukt det objektivet som kom med kameraet (18-55mm) Det er ikke en spesielt god linse - og det er ikke veldig lyssterk. Det gikk fint i sommer, da tok jeg nesten alle bildene ute på balkongen i dagslys. Men nå sliter jeg mer, mørket kommer tidlig og jeg må ta flere bilder inne.
Det er morsomt at du spør om kamera akkurat i dag, fordi jeg var innom en fotobutikk i dag og tok med meg en brosjyre på et kamera jeg har veldig lyst på. Det er Nikon D700. I tillegg vil jeg gjerne ha en lyssterk macrolinse. Det må bare ramle noen penger fra himmelen.
Hilsen Cecilie

Anonym sa...

Pussig nok har vi et ord som heter lekkerbek og som betyr det samme som hos dere. "Bek" er et usnilt ord for munn i nederland. Men en lekkerbek er en som er veldig glad i mat. Og vi har en slags frityrt fisk som er veldig populær og som kalles lekkerbek. Det kunne være morsomt hvis jeg kunne få tak i oppskriftet for deg!
Takk for opplysninger om kameraet. Jeg forstår at det er speilrefleks, som mener at jeg må spare litt lengere.....

Hilsen Karien Achterberg igjen

Lekkermunn sa...

Karien: Så morsomt - det hadde vært gøy med den oppskriften. De billigste speilreflektskameraene er slett ikke så dyre lengere + at det stadig kommer nye modeller på markedet (så det er en sjans for å finne et kamera brukt)
Hilsen lekkerbek:-)

Anonym sa...

Jeg har funnet dette oppskrift, men ikke prøvd selv. Når jeg leser dette, synes jeg det høres ut som en ekte hollandsk lekkerbekje:

Ingredienser:

filert Torsk eller Kviting
mel
Melk (eller øl eller vann)
Herbamare (krydderblanding fra helsebutikker)
olje
pepper/salt


Tilberedelse:

Lag en røre med mel, og melk og føy pepper og salt til.
Røren bør kjøles, slik at fisken blir mere sprø.
Tørk fiskene med kjøkkenpapir og dryss Herbamare på.
Vent litt, deretter gjennom litt mel. Sett dem i kjøleskapet.
Varm oljen til 170 grader.
Dypp fiskene i røren, og la dem forsiktig gli inn i oljen.
De er ferdige når de har en nydelig gyllen farge.

Nyt dem!!!

Obs! Frityret blir skittent!

Lykke til og jeg vil gjerne vite om det lykkes. Karien

Anonym sa...

Har du forresten oppskriften til det deilige dessert som står på bildet øverst?
Også fra Karien

Lekkermunn sa...

Karien: Tusen takk for oppskriften - den skal jeg forsøke meg på.
Når det gjelder kaken så har jeg dessverre ingen oppskrift - men jeg kan fortelle deg at den var god (men ikke så god som den ser ut til) Jeg spiste den på en veldig hyggelig restaurant på øya Burano utenfor Venezia. Stedet heter Da Romano - og du bør spise der hvis du er på de trakter - du finner stedet på www.daromano.it Når jeg var det - var det også et kor som spiste lunsj der - og de reiste seg opp og underholdt hele stedet. Veggene er fylt med kunst - det er nesten ikke en millimeter med ledig veggplass. Visstnok var det mange kunstnere som tidligere betalte for maten med tegninger og malerier.