onsdag 1. oktober 2008

Verbenasorbet

Urtene på balkongen virker litt lei nå og det kan se ut som om de snart mister livsgnisten. Derfor tok jeg forrige helgen for meg den kraftige verbenaplanten min. Jeg hadde på følelsen at den kunne bli til en god sorbet og det stemte jammen meg. Det er ikke nødvendig med ismaskin for å lage en sorbet, men jeg skal innrømme at det gjør livet litt lettere. I denne sorbeten kan du lett bytte ut verbena med en annen urt (jeg har tidligere laget sorbet med lavendel, mynte og basilikum - hver for seg vel å merke). 

Verbenasorbet

5 dl vann
100 gram sukker
20 gram verbena

Denne oppskriften gir en liten kule til 6 personer hvis du bruker sorbeten som tilbehør til en annen dessert. Hvis du bare skal servere sorbet ville jeg laget dobbel posjon. Ha vann og sukker i en kjele og varm det opp slik at sukkeret smelter. Ta sukkerlaken av varmen og ha i urtebladene. La dette trekke til det blir kaldt og sil så av bladene. Ha sukkerlaken i en ismaskin og kjør den til du har ønsket konsistens. Hvis du ikke har ismaskin heller du blandingen over i en plastbeholder og setter den i frysere. Hver halvtime rører du rundt i sukkerlaken med en gaffel, dermed forhindrer du at den kun fryser til en solid isblokk. Det vil trolig ta deg iallefall 3 timer før du har den ønskede konsistensen.

 
Foto og gjest: Fredrikke Wetherilt

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blir veldig fristet til å kjøpe ismaskin. Hva koster det og kan den brukes til annet?

Lekkermunn sa...

Hei - de som har en beholder som må stå et døgn i fryseren før bruk koster fra 400-700 kroner. Hvis du skal ha en som du kan lage is av med en gang - uten å sette noe i fryseren koster fra 4000 og oppover (mest brukt på restauranter). Jeg har en som må i fryseren først - den funger helt fint, men man må jo ha plass i fryseren. Vet ikke om noen andre bruksområder enn is og sorbet..