fredag 10. oktober 2008

Couscous og halloumi

Denne "salaten" var en del av buffetbordet når jeg hjelp til på et 60-årslag nylig. Denne kan, i likhet med kjøtbollene jeg lagde, gjøres i stand i god tid før gjestene kommer. 

Couscous- og halloumisalat

couscous
halloumiost
grønn paprika
rød paprika
gul paprika
vårløk
currypaste
pinjekjerner
fersk koriander

Lag couscousen etter anvisning på pakken. Jeg bruker som regler gurkemeie, safran eller et fargestoff jeg har kjøpt i Marokko for å få litt fres på couscousfargen. Skjær strimler av paprikaen og del vårløken opp i lange biter. Stek dette i pannen i noen minutter sammen med olje og en skje med currypaste. Bruk gjerne fingrene istedenfor en gaffel til å få couscousen til å bli luftig og jevn. Bland grønnsakene og ristede pinjekjernene inn i couscousen. Halloumi er en fet og salt ost som kommer fra de østlige middelhavslandene. Du får som regel tak i den i tyrkiske butikker. Jeg tror den begynner å komme i kjedebutikkene også. Osten smelter først på veldig høy varme, så det er uproblematisk å steke eller grille osten. Som du det på bildet så griller jeg den (bruker en grillstekepanne). Grovhakk litt koriander og bland det inn i salaten før du legger osten utover. 
 
 

8 kommentarer:

Ramme Alvor sa...

Alt ser så deilig ut...men kvar vart ertesuppa av?
Eller er det berre eg so leita og ikkje finn?

Stina sa...

Hei! Forsøkte meg på kjøttbollene dine i går, og de ble fantastisk gode. Takk for oppskrift :)

Lekkermunn sa...

Ramme alvor: Den er ikke borte. Du finner den under supper i menyen til høyre:-)

Stina ballerina: Så hyggelig at en ballerina spiser kjøttbollene mine.

vertinnen sa...

Hei! I dag har jeg laget kanelbollene dine og gleder meg til min bedre halvdel kommer hjem - han kommer til å bli så glad!! En kjempefin blogg man blir veldig sulten og inspirert av.

Lekkermunn sa...

Mamma med stil: Takk skal du ha. Hvordan gikk den med kanelbollene - falt de i smak?

vertinnen sa...

De falt absolutt i smak!!! Perfekt!

Eva sa...

Wow! Hvorfor har jeg ikke oppdaget bloggen din før nå, spør jeg meg selv. Morsomt med noen andre som har hørt om halloumi, det er en fantastisk oppfinnelse. Som for øvrig er utelukkende Kypriotisk, de er veldig stolte av at deres Halloumi har beskyttet status. Jeg ønsker meg en grillpanne til jul.

Lekkermunn sa...

Eva: Det er aldri for sent å oppdage en blogg man liker:-)
Jeg som var sikker på at halloumi var tyrkisk.... Ja ja, man lærer noe hver dag.