mandag 1. desember 2008

Julete

Etter en uke uten særlig nettilgang er jeg igjen tilbake i lavlandet - og det er på tide å starte med årets julekalender. I går var jeg på torskemiddag hos foreldrene mine og fikk årets sjokoladekalender av mamma (som seg hør og bør når man er 37 år) så nå kan desember begynne.
Jeg syntes vi skal starte med den eneste tingen man i desember kan putte i munnen som IKKE inneholder en eneste kalori - nemlig juleteen!
Hver eneste desember fordrikker jeg meg på julete mens jeg baker, pakker gaver, planter svibler og skriver julekort. I januar er jeg alltid glad for at det er elleve måneder til nesten gang, men i desember hører det med. I mange år har jeg handlet juleteen i det lille hullet i veggen i Bogstadveien som heter Majorstuen Te & Kaffe. I år har jeg satset på juleteen til Le Palais de Thés, thé No 25, som finnes i både sort te og som rooibos. Den sorte teen inneholder rose og sitrus, i tillegg til kanel, mandel og vanilje. Jeg er godt fornøyd og gleder meg til å smake julerooibosen også. Det er flere tebutikker som lager sin egen juleblanding - så løp og kjøp. Det er din eneste sjanse til en kalorifri desember.
Mitt eneste problem var at jeg ikke klarte å gå ut av butikken uten de ekstrasakene som følger med juleteen, nemlig en krydret ingefær- og tekake og gelé laget at rørsukker og te. Så da ble det ikke helt kalorifritt likevel.
Jeg ønsker dere alle en hyggelig førjulstid.


1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg gleder meg til fortsettelsen ;)