onsdag 10. desember 2008

Sjokolade- og valnøttbiscotti

Biscotti er en fin ting å ha på lur. Det er godt til en kopp kaffe eller te og de holder seg en god stund hvis du oppbevarer de riktig. Jeg anbefaler deg å ikke spise de uten et dypp i noe væske, da kan nemlig tennene knekke.

Sjokolade- og valnøttbiscotti

100 gram valnøtter
2 dl mel
100 gram sjokolade (fint hakket)
1 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
litt salt
3/4 dl kakaopulver
2 egg
1 eggehvitte

Begyn med å riste valnøttene i ovnen, 150 grader i 20 minutter. Ta ut nøttene og sett ovnen opp til 175 grader. Bland mel og sjokolade i en kjøkkenmaskin, tilsett deretter sukker, vaniljesukker, egg og kakao. Deigen er veldig klissete nå, så ta gjerne litt mel på hendene før elter inn grovt hakkede valnøtter i deigen. Form deigen til to små brød på et bakepapir. 
Pensle brødene med pisket eggehvitte og stek i 30 minutter. Ta ut brettet, la brødene hvile i noen minutter før du skjærer opp skiver påcsa 1-1/2 cm. Legg skivene tilbake på brettet og stek de i ytterligere 10 minutter. Avkjøles på rist. Oppbevarer i en tett boks.2 kommentarer:

Trine ;) sa...

Jeg har bakt sjokolade- og valnøttbiscottien i dag, og det ble kjempegode! Takk for god oppskrift! Vil gjerne få anbefale deg å prøve mine biscotti, som også er kjempegode: http://trineblogg.blogspot.com/2007/09/biscotti.html.

Unknown sa...

Sikke en skøn blog med mange smukke billeder... Bliver lækkersulten;o)