mandag 15. desember 2008

Sjokolade til jul

I dag har jeg tenkt til å spørre dere om litt hjelp her i julekalenderen. Jeg skal feire julaften hjemme hos mine foreldre og jeg har tenkt til å ta med litt god konfekt. Jeg er ikke så veldig begeistret for de store eksene til Freia og Nidar, så jeg jakter på noe annet. Som regel er vi alle så mette på julaften at det skal bare en liten bit konfekt til før man er fornøyd.
Jeg skal innrømme at jeg kjøpte en eske med konfekt da jeg var i Berlin i slutten av november, men av en eller annen grunn så er den lille esken ikke lenger komplett. Jeg kan ikke skjønne hva som har skjedd. 
Jeg var nemlig på Fassbender & Rausch og plukket selv ut bitene jeg ville ha i esken . Jeg kom hjem med deilige biten smaksatt med kirsebærlikør, sitron og lakris, Kir Royale, Caipirinha, i tillegg til både hvit og mørk sjokolade med Champagne. Jeg begynner å ane et mønster her, jeg tror jammen meg at jeg liker sjokolade med alkohol. 
Noen tips om gode sjokoladesteder?


12 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vet ikke om sjokoladen er god, men i underetasjen på Steen & Strøm ved siden av vinmonopolet selger de nå sjokolade. Veldig fin innpakning ihvertfall. Jeg er sikker på at sjokoladen er god også. Hadde dessverre ikke tid til å hverken kjøpe eller smake sist jeg var der, men jeg skal nok tilbake ;) Husker ikke merket heller...

Anonym sa...

Jeg handler alltid julekonfekten min på Pascal. De har fantastisk sjokolade - spesielt den med karamell :-) De har også deilig kakaopulver 70%, og mange gode kaker.

Trine ;) sa...

Jeg kan også anbefale Pascals konfekt - og mye annet godt hos Pascal...

Anonym sa...

Sverre Sætres konditori i Niels Juels gt. 70 på Briskeby (inngang fra Briskebyvn.), Pascal, Chocolat i St. Olavs gt. (under SAS-hotellet), Prego ved Tullinløkka (hvis de fortsatt eksisterer, lenge siden jeg har vært der), Sjokoladebiten på Majorstua (husker ikke adr.) ... Det er dem jeg kommer på i farten. Kaffebrenneriet selger vel også konfekt av og til, kanskje særlig nå i jula. Og så er det to franskmenn som nettopp har åpnet sjokoladebutikk på Frogner, SebastienBruno. I Skovvn., er det vel. Har (dessverre!) ikke fått testet den ennå.

Den lille sjokoladefabrikken på Bærums verk kan også være verdt et besøk hvis du er på de kanter.

Hadde du hatt bedre tid, kunne jeg anbefalt noen butikker i England som driver med netthandel, men det rekker du jo ikke nå.

God handel!

Alt godt sa...

Eller så kan du lage dine eigne:

Rom-rosin-trøflar

70 g rosiner
1 dl rom
200 g digestive-kjeks
60 g fint, brunt sukker
1 strøken teskei kanel
60 g valnøtter
0,6 dl kremfløte
250 g mørk sjokolade
90 g lys sirup
125 g malte valnøtter

Legg rosinene i bløyt i romen. Dette kan du gjere i god tid, men minst ein time før du rører alt i hop. Mal 125 g valnøtter, og ha massen i ei låg, vid skål. Hakk resten av valnøttene ganske fint. Bland knuste kjeks, sukker, kanel og 60 g valnøtter i ein bolle.

Hakk sjokoladen, og ha den i ei gryte saman med sirup og fløte. Smelt det over låg varme. Hell det over kjeksblandinga. Ta rosinene ut av romen, hakk dei, og ha alt inkludert resten av romen i kjeksblandinga. Sett bollen i kjøleskapet til massen har blitt fast.

Trill kuler av trøffelmassen. den enklaste måten er med eit melonkulejern og olja hender. Bruk ein oje utan smak (som solsikkeolje, soyaolje eller rapsolje).

Etter kvart som du trillar kuler kan du legge dei i dei malte valnøttene. Rull skåla rundt slik at nøttemjølet festar seg på heile kula. Deilig! Desse må oppbevarast kaldt.

Lekkermunn sa...

Maud: Takk, det stedet skal jeg prøve. Så kan man jo få med seg litt vin i samme slengen.

Janke: Pascal er selvsagt et lurt sted. Jeg har bare prøvd P til påskesjokolade...

Trine: Takk:-)

Morten: Jeg takker og bukker. Har jo faktisk hørt at SS er bra...når du bare minner meg på det. Og Bærums Verk kan det jo godt hende at jeg rekker før jul. Send meg gjerne de engelske tipsene (her eller på mail), man vet jo aldri når man kan trenge litt sjokolade.

Glamourinnkjøperen: Jeg takker så mye for oppskriften. Jeg er redd jeg ikke rekker det før jul, men de skal helt klart prøves.

Anonym sa...

Her var det mange bra tips! Jeg tror jeg skal invitere mamma ut på sjokoladesightseeing i Oslo i julen: "Hvor finnes den beste sjokoladen - og - kan den måle seg med den jeg momser her nede (bortskjemt, ja jeg vet det..)?"
Håper vi får en oppfølger på dette tema,! :)

pepperkverna sa...

Det har akkurat åpnet en ny liten godsak på Frogner. Nederst i Frognerveien, tvers av Kaffebrenneriet finner du SebastienBruno. To franske sjokolademestere som leverer kaker etc til restauranter, Bruno Gerard og Sebastien Seynaeve har åpent sjokoladebutikk hvor de selger sin egenproduserte sjokolade. Har ikke rukket å prøve den ennå, men det ser spennende ut. SÅ har du tid, stikk innom der, varene ser lekre ut! Hege

Anonym sa...

Sjokolademail sendt. ;)

Lekkermunn sa...

Pepperkverna: Takk skal du ha.

Morten. Jeg takker og buffer og skal prøv noe når sunnheten skal i høysete i januar:-)

Anonym sa...

Jeg er klar over at jeg er litt i siste liten med tanke på jul,men sjokolade er vel alltid i sensong! Dermed vil jeg bekrefte det mange ovenfor her antar: Sebastian & Bruno på Frogner er heeelt yppersteprester når det kommer til sjokolademaking. Lekkermunn, du som har oppdaget et smaksmønster med sjokolade og alkoho; prøv for all del sjokoladetrøflene med whiskey. Den varme sjokolafen med chili er også deilig,om ikke en smule kraftig. Kaffen er også god, bønnene er veldig mørkbrente, på fransk vis. Sjokoladekunst som tilfredstiller ved få munnfuller!

Lekkermunn sa...

Carmen: Det er aldri for sent for noe som helst her. Jeg har fått meg en god dose med SebastienBruno nå - og det var veldig godt....