torsdag 18. desember 2008

Mat som julegaver


Jeg gir meg ikke med julegavetipsene mine. Kanskje du kjenner noen som har alt og bare trenger noen godsaker på kjøkkenet til jul. Hva med spiselige julegaver? Kjenner du noen som gjerne har lyst til å prøve noe nytt, men ikke helt vet hva eller hvor de skal handle. Jeg har en gang gitt bort en stor pose med det man trenger for å komme i gang med asiatisk mat; fisksaus, østerssaus, rød og grønn currypaste, chilisaus, rispapir, sitrongress. Det finnes mange billige kokebøker også, så hva med en pose med ingredienser og en liten asiatisk kokebok?

Kjenner du noen som hevder de gjerne vil begynne å bake eget brød? Gi vedkommende at "startpakke" med godsaker til brødbakingen. 

    


Hvis du er så heldig å bo i nærheten av en Olivers & Co-butikk så er jo det et skattekammer når det gjelder spiselige julegaver. Jeg har selv handlet inn til helgens 40-årslag i butikken. Og jeg gikk selvsagt ut med noe godt til meg selv også. Jeg håper at det kan bli noen gode fiskemiddager etter at ribba er fortært. Så jeg har kjøpt en frisk olivenolje som er presset sammen med grønne (umodne) sitroner. Sammen med den har jeg en hvit balsamicoeddik med oregano. De to sammen smaker himmelsk hvis du bare vil dyppe godt brød i olje - men planen er å ovnsbake den torsken jeg kjøpte på Villa Malla og ha oljen og eddiken over.

På kjøkkenbenken min står også Olivers & Cos adventsolje, Affiorato. Den er helt fersk, plukket og presset på Sicilia i oktober i år. Den er laget av små grønne oliven, Tonda Iblei, og smaken er urtepreget og lett. Den er veldig grønn på farge og foreløpig har jeg bare smakt den til brød, men jeg håper den kan få gi snak til noen gode salater i løpet av romjulen. I butikken fikk jeg smake den sammen med den klassiske balsamicoeddiken deres også, og det var jammen meg veldig godt det også. Nå til jul har de i tillegg balsamicoeddik smaktilsatt med fiken eller kirsebær. 


6 kommentarer:

Anonym sa...

Spiselige julegaver er supert. Spesielt oljer og tilbehør. Likte ideen om et starterkit veldig godt:)

Vi satt akkurat i lunsjen og lurte på hvorfor Oliviers ikke har butikk nede i Oslo sentrum? Det er jo så tungvint å ta turen opp i bogstadveien hver gang man skal ha en vertinne gave eller er tom selv.

Anonym sa...

Heisan.
For en utrolig flott side du har laget, dette er min favoritt fra i dag av!!! skal prøve sjokolade moussen til dessert på nyttårsaften:) håper du fortsetter å dele DEEEILIGE oppskrifter med oss, tusen takk

Hilsen Elisabeth

Terese sa...

Balsamicoeddiken med kirsebær er helt himmelsk!
Kjempe gøy med "starterkit" ideen!
Jeg er veldig glad i å gi spisegaver, alle har jo nesten alt de trenger i dag! Jeg elsker å få matgaver! :)

Takk for koselig blogg, med fine bilder!
Ønsker deg en god jul!

Lekkermunn sa...

Maud: Ja de burde fått en butikk i sentrum også. Jeg var innom en ny butikk på Kolbotn Torg på lørdag - og så er det jo en butikk på CC Vest (men det er jo ikke akuratt sentrum det heller) Men vi har det jo iallefall i byen!

Elisabeth: Tusen takk skal du ha. Lykke til med nyttårsfesten. Go ha en fin jul før den tid.

Terese: Huumm..kanskje jeg må prøve den også. Jeg var på et raid i Maille sin butikk i Paris i mai, så jeg bør kanskje bruke opp noen av de eddikene først. Veldig hyggelig at du liker blogen min. Ønsker deg en god jul også

Anonym sa...

Oliviers er en veldig fin butikk med hyggelig betjening. Jeg var der selv i dag og kjøpte en del julegaver til meg selv :-), inkl. flere av oljene og eddikene du nevner i denne bloggposten. I tillegg ble det bl.a. en olivenolje med mandarin.

Etterpå tok jeg turen ned på Frogner for å utforske den nye sjokoladebutikken jeg tipset om i innlegget lenger ned her, Sebastien & Bruno. Det kan absolutt anbefales -- butikken er ikke stor, men det er mye for en lekkermunn der, både konfekt og noen avsindig lekre kunststykker av noen kaker og petits fours. Jeg kjøpte både konfekt og kaker, men har ikke smakt ennå. Hyggelig betjening der også, men dyrt, dyrt. Forhåpentligvis er det verdt det! Jeg liker å støtte opp om små spesialbutikker.

Ble det besøk hos noen av de anbefalte sjokoladebutikkene på deg?

Lekkermunn sa...

Morten: Håper du kjøpte oljen som jeg fikk anbefalt til fisk. Er spent på om du liker den like godt som det jeg gjør. Oljen med mandarin hørtes spennede ut, men ofte når jeg kjøper oljer med smakstilsetning sliter jeg med å finne ut hvordan jeg skal bruke de. Men jeg syntes den med sitron virket spennende til fisk.
Noen kom meg i forkjøpet når det gjaldt sjokolade. Jeg hadde nemlig bursdag den 17. desember og har fått deilig bursdagsgave fra Sebastien & Bruno. Så jeg har ikke fått vært i butikken selv ennå. Veldig lekker innpakning. Gleder meg til å smake i kveld.