tirsdag 16. desember 2008

Villa Malla
Jeg hadde tenkt til å gi dere en skikkelig god restaurantanbefaling til den siste helgen før jul. I tilfelle noen av dere hadde noe tid å slå ihjel den kommende helgen. 
Forventningene var nemlig veldig høye da gode studievenner (fra SamPol '94) trommet sammen koner, menn, partnere og barn til julebordlunsj på Villa Malla forrige søndag. Stedet til Sonia Lee (drev tidligere Magma) åpner i fjor sommer og flere har sagt til meg at "det stedet kommer du til å elske". 
Stedet ligger fantastisk til ved sjøkanten på Filtvet (vis-a-vis Drøbak). Med lav vintersol og et tynt snødekke var det nesten absurd å stå på brygga og se på de store plastpalmer som er plassert rundt på eiendommen. 
Jeg skal innrømme at jeg var en smule skeptisk allerede før vi kom frem. Det tar en time å kjøre fra Oslo og likevel tar stedet ikke imot bordbestillinger for grupper under 16 personer. Litt dumt, da det kan være en skikkelig bomtur å reise så langt og ikke få bord. Men det kan jo hende at de er mer interessert i lokale krefter enn folk fra Oslo. Vi var 20 stykker og derfor gikk det greit med bordbestilling, men jeg måte ved bestilling betale 25% av buffetprisen i depositum for å få bekreftet bordbestillingen min.
Det var tydeligvis ikke så veldig viktig med bordbestillingen, det var nemlig ikke et menneske i det store lokalet da vi kom. Servitøren (som jeg trodde var en vanlig gjest i fleecejakke) hadde heller ikke greie på at vi hadde bestilt bord og hun hadde ikke oversikt over hvor mye jeg hadde lagt ut i depositum. 
Det er riktig tenkt av mine venner at jeg kom til å like stedet. Det er god plass, enkelt med smakfullt interiør med klare marokkanske vibrasjoner og flott utsikt til havet og det gamle fyret. Jeg var derimot ikke så imponert over maten. Buffeten kostet kostet 250,- for voksen og 150,- per barn (ifølge den skriftlige bekreftelsen jeg hadde mottatt). Det var to varmretter; en smakløs linsesuppe og en ikke veldig spennende pizza. På koldtbordet var den mest kostbare ingrediensen en tørr og uspennenede kylling. Krydderet på kyllingen smakte ikke noe særlig bedre enn hva du får i grilldisken på Meny. Det var et par gode oster og noen gode sauser men jeg var slett ikke imponert over maten. Focacciaen var tørr og tunfisksalaten med majones smakte ikke noe mer eller annerledes enn jeg har smakt mange ganger før. Bønnene var vasne og gråaktige. 

 


På dessertdelen av buffeten var det en eplekake og ellers kun fat med fersk frukt og tørkede fiken. Det så virkelig ikke ut som om kjøkkenet hadde slitt seg ut på dessertsiden. 
Det kom under ti andre gjester innom i løpet av de tre timene vi var innom. Kanskje lagde vi for mye bråk, med barn som ble stadig varmere i trøya og et lokale som lager mye lyd, men de andre gjestene ble ikke sittende lenge. Kanskje vi skremte dem bort? 
Når regningen kom på bordet var det belastet 350,- per voksen og 175,- per barn over 5 år. Jeg tenkte at dette var vel ikke den prisen jeg opprinnelig hadde fått, men jeg regnet med at det var jeg som hadde husket feil. I tillegg var vi belastet en kuvert mer enn vi skulle. Regningen ble skrevet ut på nytt og selv ikke da oppdaget den fleecekledde at det var feil pris.
Vel hjemme igjen så jeg at det riktige prisen skulle vært 250,- og ikke 350,- Det skal sier at pengene kom på kontoen min i løpet av et døgn etter at jeg gjorde Villa Malla oppmerksom på feilen. Men det er jo litt merkelig at de ikke vet hva buffeten deres koster (da det ikke engang finnes à la carte). 
Men likevel, stedet er så fantastisk at jeg er helt klart villig til å gi det en sjanse til når sommeren kommer. Vi vil alle tilbake for å sitte ute og drikke hvitvin i sommervarmen. Men er ikke servicen og maten bedre neste gang ser jeg ingen grunn til å kjøre en time fra Oslo for å komme hit. Da er det bedre å ta av i Asker og nyte Hvalstrand Bad. 
Det kan vel også hende at vi finner oss et annet sted til neste års julebord. Hvis noen vil ha oss da... 

Det beste med dagen? Veldig gode venner og det at jeg møtte en trivelig hobbyfisker som solgte meg fangsten på 7,5 kilo nytrukket torsk for 30 kroner kiloen. Sånt blir man glad av.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oi, det der hørtes ikke bra ut. Jeg synes det er imponerende søtt av deg at du tenker på å gi dem en ny sjanse til sommeren! Overraskende dårlig fra Sonja Lee, men som kjendiskokk har hun allerede hatt et par negative anmeldelser for mye for tidligere konsepter. Høres ikke ut som jeg ville gått tilbake. Pizza som hovedrett?? Jeg mener pizza hører hjemme på italienske pizzarestauranter. Og kun der.

Anonym sa...

Jeg ble heller ikke så imponert verken over maten eller servicen da jeg spiste lunsj der. Buffeten var helt grei, men jeg hadde ventet mer av en kokk av Sonja Lees kaliber. Jeg stusset også over at ingen av rettene/sausene var utstyrt med skilt hvor det sto hva det var eller hvilken saus som hørte til hvilken rett.

Jeg tenkte jeg skulle gi dem en sjanse til og spise middag der en kveld (hvis det er mulig), men har ikke kommet så langt ennå.

Palmene er visstnok ekte, forresten!

Hvis du først skal ut på de kanter, ta en tur til Holmsbu, på den andre siden av Hurumlandet, ved Drammensfjorden. Ingen fantastiske spisesteder (men flere som er helt OK, bl.a. Brdr. Jensen), men herlige omgivelser -- en liten sørlandsidyll i Hurum! Men vent til sommeren.

http://no.wikipedia.org/wiki/Holmsbu

http://www.holmsbuopplevelser.no/

... og apropos Hurum: De har veldig god eplemost og andre epleprodukter på Eplegården i Storsand.

http://www.eple.no

Lekkermunn sa...

Janne: Hei igjen. Det var dette lokalet og sjøne som gjør at jeg gjerne vil gi det en sjanse til. Ha en fin jul - her hjemme eller der ute i Europa...

Morten: Jeg hadde også håper at hun skulle svinge i gang noe bedre enn dette. Jeg vet ikke om de har à la carte til middag eller om det bare en en annen buffet..
Har svingt innom Holmsbu et par ganger, det er helt riktig som du sier. Sørlandsidyll rett utenfor Oslo.