mandag 22. desember 2008

Mine beste rundstykker

Er det ikke deilig? Dagen i dag er lengere enn dagen i går. Vi går mot lysere tider og nå ønsker jeg meg bare litt snø som kan gjøre dagene ennå litt lysere. 
Den lysere tiden har jeg i dag feiret med noe annet enn bare müsli til frokost. I går kveld bakte jeg rundstykker, de fleste la jeg i fryseren men noen la jeg til side til dagens frokost.
Julen er ofte fylt med sene frokoster eller lange lunsjen. Kanskje du skal bake rundstykker en av juledagene?

Rundstykker
(18 stykker)

800 gram hvetemel
300 gram siktet rugmel
2 ts salt
2 ss olje
25 gram gjær
1 ss honning
5 dl skummet melk
2 dl vann
(evt. sesamfrø)

Bland sammen alt det tørre. Varm opp melk og vann til 37 grader. Bland inn gjær, honning og olje. Bland alle ingrediensene sammen. Hvis du bruker kjøkkenmaskin elt på høy styrke i ca 5 minutter. Hvis du elter for hånd kan du gjerne holde på noen minutter ekstra. Sett deigen et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse. Bak ut rundstykker og la de heve iallefall en halvtime til. Jeg klipper et kryss i mine rundstykker, drar "snippene" litt fra hverandre, pensler med melk og strør litt sesamfrø over. Stek rundstykkene i ca. 30 minutter på 200 grader.

 2 kommentarer:

Erling`s mat sa...

takk for mange fine innlegg og oppskrifter. God jul til deg og dine.

Anonym sa...

Heisann,
Når du nevner Muesli lurer jeg på om du har en god oppskrift på en hjemmelaget muesli? Det er jo også koselig å gi bort i gave.