tirsdag 20. januar 2009

A.C. Perch's Thehandel - København

Det er noen butikker jeg alltid må innom når jeg er i København. En av dem er A.C. Perch's Thehandel i Kronprinsensgade 5 (vis-a-vis Sommersko Café) Jeg får i grunnen alt mitt hjerte begjærer av te i Oslo nå, men det er likevel noe spesielt med denne lille butikken. Butikken startet opp i 1835 og Perch's er leverandør til det danske hoff. Det krevet litt tålmodighet å handle i butikken, den er nemlig knøtt liten og det er alltid mye mennesker der (det er ofte kø ut på gaten). Du trekker kølapp når du kommer inn og etter en stund blir du ekspedert av en hyggelig danske med skinnforkle og mye tekunnskap. Og når du går får du sukkertøy. Det kan være en idé å titte på utvalget før du går for å handle. Utvalget er nemlig enormt og tiden kort når det tripper ti sjeler rett bak ryggen din. Du kan også blande teer selv. 
Perch's sender gjerne sine varer til Norge. For noen år siden åpnet Perchs Tea Room i lokalene over butikken. Stedet er perfekt for en rolig pust i bakken, enten til lunsj eller for litt ettermiddagste. Jeg har flere ganger kost meg med Perchs Store Ceremoni til 200,- DKR. Da får du en stor kanne med te, britiske sandwicher, scones med clotted cream og lemon curd og et glass med franske bobler. Hvis du skal innom på en lørdag vil jeg anbefale at du bestiller bord. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for et supert tips! Jeg og min mor prøver ut forskjellige afternoon teas, hvorenn vi drar sammen, så denne skal vi prøve å få med oss neste gang vi er i København. Mitt personlige bidrag til deilige tea-rooms som MÅ prøves er The Crooked House i Windsor, England. Helt unikt! http://www.crooked-house.com/

Lekkermunn sa...

Carmen: Det er ikke så ofte jeg er på de trakter, men jeg skal huske den til neste Englandstur.

Anonym sa...

Perchs er fantastisk! Eg har vore der mange gongar, sist eg var der var det så fullt der at det var ikkje råd å kome inn. Tesalongen var også stappa, så å bestille bord er nok lurt.

Anonym sa...

Hei Cecilie,vi dro med oss 13 jenter hit etter harrytur med danskebåten. Det var en kjempe opplevelse! De har kanskje de aller best sconesene jeg noen gang har smakt og det var et deilig avbrekk fra travle handlegater. Nok et supert tips fra deg!

Anonym sa...

Yes, nå har jeg og min mor endelig vært en tur i Køben og da prøvde vi selfølgelig ut Perch's Tesalong.
Vi var der en grå og rolig mandagsettermiddag, og jeg skal si at dagen fikk seg et kraftig løft. Salongen er enkel men meget smakfull, og teen snakker for seg selv. Vi drakk både earl grey, vanile og valnøtt te. De to siste var himmelske:) Ellers var scones med sitron og kardemomme og masse lemoncurd på toppen det som avgjørde at her kommer vi gjerne tilbake. Takk for supre tips ;)