tirsdag 27. januar 2009

Sitron- og pistasjmuffins

Når jeg planla søndagens lunsj bestemte jeg meg for å droppe en "ordentlig" dessert. Det var tross alt midt på dagen. Jeg kom på en muffinsoppskrift jeg hadde sett i svenske Elle mat och vin og fant ut at det fikk holde etter kyllingen. De ble veldige gode og var en fin avslutning på lunsjen.

Sitron- og pistasjmuffins
(9 store eller 12 små former)

185 gram usaltet smør
6 eggehviter
225 gram melis
75 gram hvetemel
125 gram pistasjnøtter
1 citron (finrevet skall og 2 ss saft)

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smøret og la det avkjøles. Visp eggehvitene lett (de skal ikke bli stive) og sikt inn melis og hvetemel. Rør deigen jevn. Ha til slutt i de grovhakkede nøttene, sitronskallet og sitronsaften. Ha deigen i muffinsformen og stek. Jeg brukte  store former og da trengte jeg 25 minutter steketid. Jeg vil tro du klarer deg med 18-20 minutter hvis du bruker mindre former. Avkjøles på rist.

 

6 kommentarer:

Anonym sa...

mmm...disse skal jeg prøve!

Anonym sa...

Spennende! Men skal det ikke være hevemiddel i?

Lekkermunn sa...

Anonym: Jeg brukte ikke noe hevemiddel. Men i og med at egghvitene ble pisket opp endel så ble deigen veldig luftig, og de føltes ikke for "tette"

Anonym sa...

Hmmmmm.... nå har jeg prøvd ut denne fristende oppskriften, i tillegg til å hatt et beger bringebær oppi, samt kuttet sitronen. Men jeg forstår meg ikke helt på hva som skjedde, for konsistensen ble veldig underfundig. Trenger den ekstra lang steketid av en eller annen grunn? Dette ble de rareste muffinsene jeg har smakt, men gode var de :)

Lekkermunn sa...

Carmen: Jeg stusset også over steketiden når jeg leste oppskriften, men jeg så j at de trengte den tiden som sto oppgitt. De hevet jo ikke slik som vanlige muffins, men jeg syntes også at de var gode.

swimzy sa...

mm..disse såg utrolig gode ut, skal prøves ut:-D