fredag 2. januar 2009

Årets nyttårsforsetter

Jeg er fæl til å ha nyttårsforsetter. Og jeg har forsetter på flere felter og områder i livet. De alle fleste er det ingen grunn til at dere skal vite noe om, men de som er knyttet til mat og drikke har jeg tenkt til å dele med dere. Det kan vel egentlig kalles en samling av forsetter og planer for Lekkermunn, men her kommer iallefall årets planer.

  • Jeg skal bli flinkere med vin. På nyttårsaften gikk den siste av tre flasker med Château Grand-Puy-Lacoste 1990 som jeg kjøpte i 1997. Flaskene kostet 405,- den gangen og hadde en anbefalt lagringstid på 5-15 år. Jeg tenkte da jeg kjøpte flaskene at jeg innen de var drikkeklare kom til å være en kløpper på vin. Det har jeg ikke blitt, men jeg skal innrømme at jeg selvsagt merket av jeg drakk veldig god vin. Jeg skal lese, smake og prøve meg frem i det nye året. Jeg har til om med lurt med noen av mine beste venner.
  • Jeg skal få noen franske klassiske sauser under huden. Jeg har aldri være flink med sauser, kanskje fordi jeg har blitt oppdratt til at saus er usunt? På nyttårsaften ødela jeg den planlagte béarnaisen. Og det skal jeg ikke gjøre en gang til! 
  • Jeg skal gjøre mitt til at min fremtidige adoptivgris skal få det så godt som mulig - og at han/hun får et verdig etterliv gjennom at jeg får brukt mest mulig av slaktet til noe godt eller nyttig. 
  • Jeg skal få sving på å bake brød med surdeig. Den første fordeigen blir rørt sammen i dag.
  • Lekkermunn skal få nytt design i løpet av vinteren/våren.

Jeg håper at dere også har noen ting dere gjerne vil strekke dere etter på matfronten. Noen som vil dele forsettene?


3 kommentarer:

Anonym sa...

Det hadde jo selvsagt vært flott om alle forsettene blir delte, slik at vi får mer inntrykk av deg :)

Anonym sa...

Jeg har et forsett om å lage sunnere og mer velsmakende hverdagsmiddager. Gjerne retter som går forholdsvis raskt å lage. Så hvis du har noen lure oppskrifter, verdsetter jeg å få tips på bloggen din. Godt nytt år!

Anonym sa...

Jeg oppdager at vi har matchende forsetter. Spesielt når det kommer til vin. Jeg skal velge dyrere vin når jeg er ute og spiser. Ta meg råd til og tid til å utforske vin. Lese mer, forstå mer, smake mer, ikke minst for å vite at jeg velger riktig. Matche riktig vin til mat - og forstå hvorfor! Yess! Jeg gleder meg forøvrig svært mye til flere historier om din lille grisekno. Har tenkt endel på ham, faktisk. Godt nytt år! :)