fredag 23. januar 2009

Alex Sushi - Oslo

Jeg hadde hørt mange lovord om Alex Sushi før jeg spiste der første gang og stedet skuffet på ingen måte. Tanken som slo meg første gangen jeg satte tennene i en laskesashimi med Alex' saus var at jeg var glad for at jeg ikke startet min sushikarriere på Alex. Da ville nemlig alt annet blitt en nedtur i ettertid. Jeg har ikke lommebok til å spise på Alex i tide og utide, men når jeg først tar meg råd så er det helt fantastisk. 
Det er nesten ikke til å tro at skiver med rå laks kan smake så ulikt som det faktisk gjør. Kan det være at den fisken som selges i sushipakker på f.eks. Deli de Luca og kalles laks, egentlig er en annen fisk (hvis det i det hele tatt er fisk) som har blitt farget slik at det ser ut som en laks? Neida, jeg tror ikke at det er slik, men fisken på Alex er så god at det er en morsom og absurd tanke. Det skal sier at det finnes bedre sushi en den du finner i kjøledisken hos kioskene i byen, men jeg får følelsen av at den fisken du finner på Alex må ha svømt i et annet vann enn den i kiosken. Og så har den selvsagt også blitt behandlet av en som vet hva han driver med. Man blir faktisk ikke sushikokk selv om man har et asiatisk utseende slik det kan de ut på noen av stedene i Oslo.

 

Ved mitt siste besøk bestilte jeg en Hvit meny til 375,-. Menyen er basert på laks, scampi, tunfisk og kveite, men den varierer ut fra råvaretilgjengelig. 
Når maten er bestilt og vinen er på bordet kan du vaske hendene med de varme serviettene og nyte synet av hardtarbeidene kokker som står midt i lokalet og danderer lekre retter på store fat. Hver gang et fat er ferdig tenker jeg; "Å, det ser deilig ut. Jeg håper det er til oss" 
Den hvite menyen ble servert i tre omganger, først med laksesashimi, så med nigri-sushi og til slutt maki og ennå mer sashimi. Man sitter tett rundt sushibaren og før jeg visst ordet av det hadde naboen sendt meg noe de ikke orket mer av. Dermed fikk jeg også en smak på fritert lakseskinn - deilig!
Jeg har ikke opplevd noe annet en god service på Alex og jeg syntes det er flott at de på spørsmål godt kan gi tips om gode take-awaysteder i byen. Hvis du liker sushi og ikke har prøvd deg på Alex ennå, ja da har du noe å glede deg til. Jeg gleder meg allerede til neste gang. 


Jeg har hørt at Nodee på Majorstua også skal være verd et besøk. Er det noen av dere som har spist sushi der?

13 kommentarer:

Smilla sa...

Enig med deg.. fisken til Alex har nok svømt i et friskere vann. Den er uten tvil byens beste og mest delikate.

Nodee har også god sushi og utmerket service, men fisken smaker mer hos Alex.

Jeg har forresten fått dilla på salma-laksen skjært i skiver og "marinert" i lime et par timer. Spiser det minst en gang i uken nå, og får mine nødvendige doser med Omega 3 og alt det andre sunne med et smil om munnen :)

Anonym sa...

Åh dette var herlig lesning, jeg må virkelig komme meg på Alex snart!!

Jeg har vært veldig fornøyd med sushien på Nodee, synes det var både spennende meny og gode smaker.

Men nå må Alex prøves...

Janicke sa...

Nodee eies og drives som du sikkert vet av de samme som driver Dinner. Utmerkede spisesteder begge to - vi har en "tradisjon" i familien og spiser på Dinner hvert år når jeg har bursdag :-) Nodee har jeg besøkt flere ganger, det er litt upperclass trendy, men maten er upåklagelig!

Alt godt sa...

Sjekk ut Nam Sushi i Sannergata for take-away, der handlar vi, og er alltid fornøgde. Delikat, friskt og trivelege folk.

Anonym sa...

@Janke: Ja, jeg har vært på Dinner også. Herlig opplevelse!!S

Anonym sa...

Min favoritt er Japo Sushi i Frognerveien. Det er sikkert ikke den aller mest fancy eller fantastiske, men jeg synes det jevnt over har frisk, bra fisk og servicen er bra. Det er ikke et sted man drar for å ha en lang og koselig sushiaften, men som take away er den super. Sist gang jeg var der oppdaget jeg at resten av byen også hadde oppdaget at de er flinke, så søndag kveld er det litt kaos!

Japo Sushi var forøvrig så vidt jeg husker den eneste sushi-restauranten i området som IKKE ble stengt av Mattilsynet da de hadde sushi-raid i Oslo vest for et år eller to siden. Det første stedet jeg går og spiser hver gang jeg er i gamlelandet. Sushi i Belgia er ikke fullt så interessant; menyene her har bl.a. makiruller med Nutella. Nutella-maki!

Lekkermunn sa...

Smilla: Det hørtes godt ut med den Salma-laksen. Den skal jeg prøve.

Serendipity Cat: Kjør på - om ikke mer enn en luksen take-away

Janke: Jeg visste ikke at det var samme eier.. Men Dinner er jo iallefall fantastisk bra.

Alt Godt. Takk for tipsen. Den skal jeg prøve.

Janne: Haha. Maki med Nutella. Takke meg til pannekaker med Nutella på vei hjem fra en fuktig kveld i Frankrike.....

Anonym sa...

Mmmm, pannekaker med Nutella... Forsåvidt sånn til vanlig ikke vår favoritt, men hjem fra byen hørtes det godt ut :)

Jeg fikk akkurat en sånn nutella-pannekake av en smaksprøvedame på Carrefour på lørdag. Akkurat da var det midt i blinken - jeg sa som Jan Thomas; "Jeg bare MÅ ha noe karbohydrater jeg nå asså. Nå trenger jeg noe karber asså dere." Og da kom venninnen min med Nutella-pannekake fra promotion-standen :)

Strikkelaura sa...

Jeg er stor fan av Alex selv, de har desidert den beste sushien i byen.

Eneste stedet vi kjøper take-away fra er House of Sushie, men har ikke vært fornøyd de siste gangen. Så jeg anbefaler det ikke. Har hørt om en i parkveien er bra (sushie-sjappa Jan Thomas vandrer på), men har ikke testet den selv.

Dinner var jeg SVÆRT skuffet over, ekstremt overpriset kinamat. Nodee har alltid fullt når jeg prøver å bestille bord.

Er som Smilla, veldig glad i Salma-laksen, nydelig!

Anonym sa...

Æsj spiser du på Japo Sushi ? Det er et ekkelt sted med frekk betjening

Lekkermunn sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
grethe raen sa...

Heilt einig, eg elskar sushien til Alex. I tillegg kan eg anbefale Nippon Art ved Rådhuset, og ikkje minst min nye take away-favoritt: Nori i Ullevålsveien, Sankthanshaugen. Overraskande bra. Og ein liten kuriositet her: På Nori er det kvinneleg sushikokk! Den første eg har møtt. Go girl!

Anonym sa...

Jeg har spist hos Japo Sushi siden de åpnet (snart 3 år) og de har rimelige priser og stort sett veldig god fisk.
Betjeningen består av en gjeng lettere forvirrede servitører, men maten er bra!