mandag 31. august 2009

Derinngarden - økologisk osteprodusentJeg har tidligere fortalt om en hyggelig middag på
Håholmen i sommer. Det jeg ikke har fortalt er at på veien dit stoppet vi ved Derinngarden i Eide kommune på Nordmøre. Vertskapet produserer ost og melkeprodukter fra egen økologisk melk og osten er veldig god. Jeg fikk smake på alt som lå i disken, og selv kjøpte jeg med meg Derinngardens spesial, et glass med en helt fantastisk rabarbrakaramell og en ny ost (med askerand) som ennå ikke hadde fått navn.
På hjemmesidene deres kan du se hvor du får kjøpt ostene. De finnes blant annet på Gardermoen.


På vei inn til melking

Husk; vi kan ikke bare si at vi vil ha små, norske, økologiske nisjeprodusenter. Vi må kjøpe produktene deres også. Hvis vi snakker pent om dem, men kjøper Roquefort, Manchego og Comté, vil ingen norske nisjeprodusenter overleve. (Selv om jeg ærlig innrømmer at Comté er veldig godt også).
Jeg håper vi snart kan se ostene fra Derinngarden i flere norske butikker.Oppdatering kl. 17.20: Fikk en mail fra produsenten nå og jeg kan fortelle dere at de kommer til Matstreif på Karl Johan, som holdes 25.-26. september (Nasjonalt Bondens marked). Så da kan dere også handle Derinngardsost.

3 kommentarer:

Janicke sa...

Mmm - deilig. Er de veldig dyre? Og hvordan er holdbarheten?

sirap sa...

Jeg er helt enig! Det er veldig lett å si vi gjerne vil ha nisjeprodusenter men ender opp med andre mer "kjente" merker. Jeg tok meg i det selv da jeg skulle handle oster her en dag. Men nå er jeg blitt "vekket", det blir BOndens Marked på meg ;-)

Lekkermunn sa...

Janke: Ikke noe dyrere enn annen oster gode oster. Men jeg var på ferie og da hender det jo at man oppererer med "Monopol-penger", så jeg husker ikke hva jeg betalte. :-) Mine oster var med på bussen til ÅLesund, var en helg i Ålesund (dog i kjøleskap) og var fine i flere uker i Oslo etterpå.

Irene: Så bra. Her kan du lese saken fra fjorårest Matstreif; http://lekkermunn.blogspot.com/2008/10/helgens-matkaos.html