Lakseburgere
250 gram laksefilet
en bit ingefær
en god neve med koriander
1 ts sambal oelek eller rød currypaste
1 ts soysaus
pepper
søt chilisaus
Ha ingefær og koriander i foodprocessor. Kjør det så det blir ganske fint, før du også har oppi fisken, chilisausen og soysausen. Kjør til du får en "fiskedeig". Lag burgere og stek de i en god olivenolje. Server med ris og en søt chilisaus.
7 kommentarer:
Dette ser deilig ut!
Tusen takk for oppskrift! Disse var kjempegode! Ungene elsket de, det var superraskt å lage, og dette blir garantert en gjenganger her.
Også et tips: Ungene synes chilisausen er litt for sterk, så jeg blandet chilisaus i gresk yoghurt og hadde det ved siden av til de. Det likte de.
Marita: Takk for tipset. Så bra at ungen likte burgerne. Det blir kanskje lettere med fiskemiddagene med sånne burgere.
Dette ble dagens middag. Kjapt og godt! :-) Det er lenge siden sist jeg lagde fiskekaker -- da ble deigen nemlig som lim, og det var nesten håpløst å få gjort ren kjøkkenmaskinen etterpå. Det var med en eller annen hvit fisk, men med laks var det helt uproblematisk, så fiskeslaget har tydeligvis en del å si!
Hei.
Dette blir dagens middag. Gleder meg til å teste oppskriften din.
Else Marie: Lykke til. Fortell meg hvordan det går?
Hei igjen.
Dette ble meget vellykket og vil nok gjentaes senere. Jeg hadde ikke ris, men risottoris, så det ble det ved siden av. Laget også en liten dressing av gresk yoghurt med litt chilisaus og en dæsj HB saus. Dessverre hadde jeg ikke frisk korander, men vanlig koranderkrydder som ikke er helt det samme. Neste gang skal jeg sørge for å ha koriander, tror det frisker de opp litt. Manglet bare et glass hvitvin, men det får også bli neste gang.
Legg inn en kommentar