torsdag 12. juni 2008

I lange baner


Har du noen gang kastet bananer fordi de har blitt brune? Det har jeg. Mange ganger. Hvis jeg ikke spiser de faste og ordentlig gule, ja da mister jeg interessen. Ser jeg en brun flekk så er det rett i søpla, eller rettere sagt, det var rett i søpla. Siden jeg oppdaget at man fint kan fryse ned bananer har jeg bakt denne banankaken så fort fryseren huser tre overmodne bananer. Når du tar ut frosne bananer ser de ganske ubrukelige ut, men sannheten er at de selv har gjort jobben med å gjøre seg selv selv om til puré. Fortvil ikke selv om dette er en formkake, dette er nemlig en veldig sprek slektning av gamle tanters tørre og kjipe formkaker.

Banan- og sjokoladekake

3 bananer
100 gram mørk sjokolade
16 kardemommefrø
225 gram hvetemel
75 gram rørsukker
75 gram brunt sukker
110 gram smør
2 egg
1 ts natron
litt salt

Sett ovnen på 180 grader. Smelt smøret og sett det til side. Bland sammen sukker, hvetemel, natron, salt og kardemomme (hvis du ikke orker å knuse frø i morter kan du bruke malt kardemomme). Pisk eggene og bland egg, det smeltede smøret og og de moste banenen i de tørre ingrediensene. Bland tilslutt i grovt hakket sjokolade. Rør det hele sammen til den jevn røre og kle en brødform med bakepapir og hell rører oppi.
Kaken stekes i ca. en time og avkjøles på rist. La kaken hvile en times tid før du skjærer den i skiver.


5 kommentarer:

Janicke sa...

aiai - denne ser deilig ut!! Kjener allerede lukten og smaken av varm banankake. Kanskje med litt hjemmelaget vaniljeis til..

Anonym sa...

Har også begynt å putte overmodne bananer i fyseren. De er supre til smoothie.

Lekkermunn sa...

Janke: Det er sikkert godt til, men nybakt syntes jeg denne står fint for seg selv. Men jeg prøver gjerne is til. Kanskje jeg skal lage det en dag snart.

Anonym: Ja, det er nok riktig konsistens for smoothies. Jeg har ikke blitt helt bitt av den basillen, men kanskje det blir en slager hvis sommeren kommer tilbake.

Spis, løp, les sa...

Jeg liker jo egentlig ikke kaker i det hele tatt, men denne så kjempegod ut. For en fantastisk blogg du har!

Lekkermunn sa...

Kamillagorilla: Takk skal du ha. Prøv deg på denne, den er farlig god.