fredag 27. juni 2008

Redd for malaria - ta en GT!


Jeg mener at Gin & Tonic bør drikkes hele året, men jeg skal innrømme at den smaker ekstra godt om sommeren. Nå er vi heldigvis forskånet fra malaria her i landet, men jeg har følt at historien om at GT hindret malaria kan være en fin unnskyldning når den norske myggen dukker opp. Det er likevel ikke en myte at GT hjalp mot malaria, det er bare det at det er tonicen og ikke ginen som gjør susen. I britisk koloni-India ble soldatene anbefalt å få i seg kinin, et legemiddel som fremstilles av kinabark. Kininen var så bitter at britene fant ut at litt gin ville døyve den vonde smaken. Den dag i dag er det kinin i Tonic Water - det er også kininen som gjør at en GT lyser opp på nattklubber som bruker ultrafiolett lys.

GT
4 cl gin
Tonic water
is
lime

Bruk et longdrinkglass (dvs et som et høyt, rett i kantene og ganske tynt) og fyll det godt opp med is. Ha i ginen, fyll på med tonic og press litt limesaft i glassen før du har et par skiver eller tynne båter av lime i drinken.


Visstnok skal kininen stimulere syreproduksjonen i magesekken, og det fører igjen til at sultfølelsen øker. Det er derfor en GT regnes som en god appetittvekker. Ha en fin helg - og ta gjerne en GT mot myggen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Også snadder i Gin tonicen (absolutt det beste mener jeg) er agurk i gin tonicen. Det gir en helt rå smak og du kommer aldri til og gå tilbake til mer syre