onsdag 24. desember 2008

God jul

God morgen alle sammen og god jul 
Ja, så var dagen her. Jeg har stått tidlig opp, laget meg julete og åpnet to bursdagsgaver jeg fikk i går kveld. Det er svibler i 15 svibelglass, treet lukter godt og i kjøleskapet står desserten til i kveld. Hjemme hos oss er det gløgg, ribbe med medisterkaker, pølser, svisker og surkål. Etterpå er det riskrem med rød saus. 

Jeg lurer på hva dere spiser på julaften. Legg igjen en kommentar med julens meny. Hvis du aldri har lagt igjen kommentar, så prøv i dag. Du trenger verken nettside eller blogg for å gjøre det. Og om det blir første eller andre juledag før oss andre om din julemat gjør ingenting.

De hyggelige menneskene på Palais des Thés har slått til og gitt en julegave til Lekkermunn. Den har jeg tenkt til å gi til en av dere. Så legg igjen i en kommentar og du er med i trekningen av julegaven fra Palaise des Thés. Gaven inneholder den deilige teen Thé du Hammam og en eske med de "teposer" som du kan bruke til din egne te i  løsvekt. 

Jeg ønsker dere alle sammen noen fine juledager. 

10 kommentarer:

Anonym sa...

Her i Granhauglia blir det tradisjonsriktig jul med ribbe, innmatpølse, medisterpølse og hjemmelaget surkål. Til dessert blir det riskrem og multekrem.
Vi ønsker deg en riktig God Jul og takker for en flott blogg med masse inspirasjon og nydelige bilder.

Anonym sa...

Jeg feirer jul sammen med foreldrene mine, og her går det i tradisjonell julemat med ribbe, medisterkaker, surkål og pølser. Selv har jeg imidlertid aldri vært særlig glad i ribbe, så selv om jeg godt kan spise litt av den, pleier moren min å lage en bankekjøttgryte til sin eneste sønn. ;) Bortskjemt, jeg? Én gang i året må vel være lov ... Særlig tradisjonelt er det vel ikke for andre enn meg, men det holder, det. :)

Til dessert er det som regel multekrem, og det blir nok det i løpet av jula i år også, men akkurat i dag skal jeg lage en annen dessert: bakte epler og pærer i julekrydret sukkerlake med karamellis (fra Charlottes iskrem) til. Og så var det de kakene fra SebastienBruno, da. Kanskje senere på kvelden ...

Takk for en veldig fin julekalender!

Trine ;) sa...

Først og fremst vil jeg takke for en flott og inspirerende adventskalender med mange fine oppskrifter og flotte bilder! Nå står ribba i ovnen, og tilbehøret er gjort klart, så her er vi godt i rute til den tradisjonelle julemiddagen. Til dessert er det riskrem og bærsaus. Ønsker deg en riktig god jul!

ceciliemo sa...

Hei
Takk for en fin blogg!

Min julemeny er: Vi starter med hjemmelaget gløgg, dvs. kokt urteblanding som vi blander med rødvin. Rosiner trukket i konjakk natten over og hakkete mandler er følge. Til gløggen ofte en pepperkake med stilton og litt flytende honning på toppen.

Middagen er lettrøkt pinnekjøtt fra Albert Idsøe i Stavanger (flybåret til Oslo, haha!), kålrabistappe og ringerikspoteter. Desserten blir hjemmelaget vaniljeis i år. Og julekaker til kaffen.

Takk for flott julekalender med mange gode tips!

Eva sa...

Hei! Har du også bursdag i jula? Jeg hadde i går, altså 23. desember. Min familie er fra Polen, så vi har polskinspirert julemat.Vi har den tradisjonelle røbedtsuppen barszcz til forret, så har vi fiskeretter (i polen er det faste - ikke noe kjøtt- på julaften)som spinatrulade med røkelaks, gresk fisk (torsk med tomat og løk) og laksepostei. Til hovedrett er det vanlig med karpe, men det har vi aldri hatt - i år hadde vi pannestekt tunfisk. Mamma er reneste gourmetkokken.

Hepp! God jul og takk for flott julekalender med masse fine tips!

Ramme Alvor sa...

Hei!
Fyrst vil eg takke for en vakker og inspirerende blogg!
Her på vestlandet er det salta og røykt pinnekjøt frå Evanger, kokt på heimaspikka bjørkepinnar, kålrabistappe og i år var det sibirsk blåmandel (noko pote som nokon har fått av nokon som kjenner nokon som har kontaktar i Russland(?) og som har havna i åkrane våre :) Gode var dei og lette å skrelle. Dessert var riskrem med kirsebærsaus...
Lett og lage og godt å ete :)

Ei velsigna julehelg til deg og dine :) og gratuelerar med overstått om eg forstod deg rett!

Britt

Anonym sa...

I år som i alle år var det ribbe, medisterkaker og pølser på menyen. Tilbehør var rosenkål, ovnsstekte poteter og gulrøtter. Til dessert var det britisk (da pappa er fra storbritannia) med Christmas pudding, brandy butter, krem og iskrem.

1. juledag feirer vi jul igjen hos et britisk vennepar av mine foreldre. Da går det i kalkun, baconruller. ovnsstekte poteter, potetmos, rosenkål, og rotgrønnsaker. Og så klart Christmas pudding til dessert :) (det går helt fint to dager på rad).

Janicke sa...

For oss er det ingen jul uten pinnekjøtt fra Vestlandet på julaften. I tillegg er det stekt vossakorv, kålrotstappe og poteter - akevitt og øl/vin. Til dessert er det riskrem med mandel og rød saus. I år var vi ikke helt heldig med pinnekjøttet - det var for mye fett og for lite kjøtt. Men det kjøttet som var smakte godt. Nå gleder vi oss til nyttårsaften -da er det samme menyen igjen :-)

Anonym sa...

Her går det i pinnekjøtt og ribbe annethvert år, og i år ble det pinnekjøtt fra Spar på Kastellet. Veldig god kålrabistappe etter oppskrift på matmons.net og poteter.

Desserten var som så mange andre riskrem med mandel og rørte jordbær.

Takk forøvrig for en super blogg, er innom flere ganger i uken og laget nylig gratinert blomkål til stor suksess...

Anonym sa...

Hei!
Jeg har i år igjen vært nødt til å feire jul til sjøs. I år var julekvelden i stille pent og varmt vær langs Øst-kysten av India og julaften ble feiret på tradisjonellt norsk sjømannsvis.

Stuerten vår hadde forberedt seg godt og lagd alt fra “scratch” til tross for at mesteparten av provianten ble tatt ombord i Walvis Bay, Namibia. Julaften ble det i Offisersmessa servert svineribbe med sprøstekt svor, sossisser og medisterkaker med hjemmelaget surkål, poteter og tyttebærsyltetøy og sennep som tilbehør. Til dessert fikk vi tradisjonen tro Negerlapskaus som er oppskåret frukt med pisketkrem laget på Viking-melk med hakkede nøtter drysset over.

Første juledag var det julelunch hvor restene fra julekvelden ble spist i tillegg hadde stuerten sammen med Maskinsjefen laget sylte som var usedvanlig god. Stuerten som er fra Arendal hadde også laget noe han kalte “Nellik-flesk” som visstnok er en tradisjon fra Sørlandet. I tillegg var det ansjos, sild og sjømatcabaret.

Andre juledag ble det servert pinnekjøtt med kålrabistappe, sånn at vestlendingene ombord ikke skulle begynne å klage.

Ellers var det hjemmelaget konfekt, julekaker og marsipan, sånn at ingen av oss skulle risikere å ikke skulle holde matchvekta.