onsdag 18. mars 2009

Blåbærmuffins

Jeg er egentlig ingen stor baker. Jeg kan bake - det er ikke det. Men jeg lager mye heller middager eller desserter. Men det er jo sånn at jeg ikke tar med meg middager eller desserter på jobben. Kollegaene mine får bare smake det jeg baker og de tror at jeg er en baker. Her om dagen hadde vi besøk at de av mine kollegaer som jober andre steder enn i Oslo, nemlig distrikssekretærene og de fikk verken middag eller dessert på møterommet. De fikk bakverk - og da ble det blåbærmuffins. Jeg hadde et halvt øye på Nigella Lawsons gode bakebok How To Be a Domestic Goddess, men jeg holdt meg selvsagt ikke til oppskriften.....


Blåbærmuffins
(10 store former) 

80 gram smør
200 gram hvetemel
1/2 ts natron
2 ts bakepulver
75 gram sukker
litt salt
2,5 dl naturell yoghurt
1 stort egg
250 gram frosne blåbær

Legg blåbærene utover på en tallerken slik at de tiner. Smelt smøret og la det avkjøles noe. Sett ovnen på 200 grader. Ha alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Pisk sammen egg, yoghurt og smør. Rør dette sammen med melblandingen. Bland til slutt blåbærene forsiktig inn i røra. Jeg brukte store muffinsformer og stekte dem i 30 minutter. Jeg skal innrømme at disse muffinsene ble veldig fuktige - jeg hadde mer blåbær og yoghurt enn den opprinnelige oppskriften og jeg måtte også steke muffinsene 10 minutter lengere enn Nigella mente. Men jeg syntes de ble veldig saftige og gode. 


4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har et par små frøkner som ble veldig ivrige da de så bildene av blåbær muffins...... Det ble en lang bortforklaring på hvorfor mamma ikke kunne lage sånne!
Kan du lage med eple og kane leste gang? (til meg...)
KlemK

Anonym sa...

Hei,
Sjekk ut min oppskrift på blåbærmuffins på matbloggen min diggmat.com:
http://www.diggmat.com/2009/03/sitronglaserte-blabærmuffins-oppskrift-som-er-enkel-a-følge/

Maria sa...

Mm, disse må prøves. De så herlige ut!

swimzy sa...

Åhh, disse ser utrolig nydelig ut, skal prøves ut imorgen:)