onsdag 11. mars 2009

Ut i Sharm El-Sheikh - Egypt
Jeg ble virkelig advart før jeg reiste til Sharm El-Sheikh for to uker siden. "Det er ingen gode steder å spise, men de har jo Mc Donalds og Hard Rock Café, så du kan jo spise der" Så det var uten særlige forventninger på matfronten at jeg reiste nedover. Men jeg man melde tilbake at det faktisk går an å spise god mat i Sharm. Du må bare overse de som skal rope eller dra deg inn på et sted mens de sier;
norsk? svenska? english? fiskeboller!Sinai Star Seafood
gamlebyen

Denne restauranten har vært i Sharm siden tidlig 80-tallet. Og hadde jeg gått forbi den ville jeg aldri gått inn, men jeg ble invitert med av et ektepar fra Kairo og dette var deres favorittsted i Sharm siden 80-tallet. Siden jeg var med folk som kjente stedet fikk jeg aldri sett noen meny, det ble bare bestilt en smakebit av det meste på menyen. Det var grillet fisk, blåskjell, kalemari, scampi og sjøkreps. Det hele ble servert med brød, salater, dipper og en smakstilsatt ris som brukes til sjømat. 
Det var helt fantastisk godt og det var enorme mengder med mat. Interiørmessig føltes det som om jeg satt i en kjip kantine (fra 80-tallet) med altfor sterkt lys, men hva gjør vel det når maten er så smakfull og selskapet så interessant, hyggelig og morsomt. (Hello to you Salma and Sherif - thanks for taking us to Sinai Star. It was a wonderful evening. Kisses from Oslo)
 

Kokaï
Ghazala Beach - Naama Bay


Dette stedet hadde både kinesisk mat og japansk teppanyaki. Det var endel ganske ordinær og kjedelig kinesisk smørjemat, MEN helt klart verd et besøk var en forrett for to (med vårruller, kyllingvinger og friterte schampi) og kokkens crispy duck (himmelsk god)


Fairuz
Naama center - Naama Bay
Det var ikke mange steder hvor mat ble definert som egyptisk, men det var mange steder som serverte mat definert som midtøstenspesialiteter eller som libanesisk mat. Og det er vel også endel av disse rettene som dominerer det egyptiske kjøkkenet. Et av disse stedene var Fairuz (som også har en restaurant i Malaga og fire i London). Stedet hadde i stor grad spesialisert seg på meze og grillet kjøtt. Deilig, godt og god service (og muligheter for giftemål)


Pomodoro
Camel hotel - Naama Bay

Camel Hotel ligger midt i hovedgata inne i Naama Bay og det var stappefullt på alle deres serveringssteder hver eneste kveld. Dette er et hotel med egen dykkeskole og flere gode spisesteder, både til lunsj og middag. Deres tandoorirestauarnt fikk vi ikke engang bord på, det var fullt (med reservasjoner og venting) hver kveld, men vi fikk bord på Pomodoro som er deres italienske restaurant. Deilig mat, god service og gode stoler til å synke ned i. Generelt om å spise i Sharm: Prisene er selvsagt mye lavere enn hjemme, men på alle de egentlige lave prisene (som man lett tenker er 1:1, men som er 1:1,2) legges det på en skatt på 10% og så en ny skatt på 12%. Men likevel er det billig. Viner fra Europa er stort sett ganske dyre, men man får billige viner fra Egypt og Libanon. Det egyptiske ølet det selges mest av er Stella.

 

2 kommentarer:

Erling`s mat sa...

Matopplevelsen i Egypt var et mareritt! Vi satt og drømte om norsk mat, og ble mer og mer sultne. Men det skal også sies at Egypt er et fasinerende land og at det er en flott opplevelse bare å ha vært der! Reisetips må være: ta med deg matpakke og dorull.

Anonym sa...

Vi hadde gode matopplevingar i Sharm, budde i Shark's bay og spiste tradisjonell libanesisk og egyptisk mat på småplassane nede på stranda.

Egyptisk mat i seg sjølv er ikkje så spennande, vi budde med hushjelp i Cairo og fekk servert den tradisjonelle maten tillaga på skikkeleg vis. Det var berre sånn passe, men Nepal er verre, om det er til trøyst... :-)