torsdag 5. mars 2009

Bakt hvitløk


Jeg kan ikke få nok hvitløk! Det er ikke det at det skal være så mye hver gang, men det bør være ofte. Men studentflyttelass på flybussen fra Marseille til Aix en gang på 90-tallet merket jeg en sterk eim av hvitløk og jeg tenkte at her koser folk seg. Siden har jeg nesten aldri kjent hvitløkslukten av noen. Hvis jeg nå en sjelden gang merker at noen lukter hvitløk tenker jeg bare at dette er en som har spist god mat. Hvis du ønsker en litt annen smak på hvitløken enn det du får ut av hvitløk i rå tilstand kan du jo prøve deg på å bake hvitløken først. 
Varm bakt hvitløk er deilig på ristet landbrød, men er også fint å bruke f eks når du steker grønnsaker. Jeg hadde en liten dæsj i pastaretten fra i går. Lag gjerne opp en liten ladning og oppbevar den i et glass i kjøleskapet (holder seg fint i en uke)


Bakt hvitløk

hele hvitløk
litt olivenolje

Sett ovnen på 170 grader. Skjær av toppene på hvitløken. Ha litt olivneolje over og pakk i hvitløken i folie. Bak i 50-55 minutter. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Cecilie, Det er tydelig fra innlegget ditt at du har hatt en deilig ferie i Egypt!

Vet du om det stemmer at dersom man kutter av endene på hvitløksbåtene (slik du har gjort på bildet) så lukter det ikke hvitløk av en dagen etter?

Jeg har nemlig hørt at det ofte er dette vi gjør feil - vi som ikke har vokst opp med hvitløken - at vi hiver/knuser hele feddet i maten uten å kutte hjørnene. Og at resultatet dagen etter blir noe som kan få resten av busspassasjerene til å miste pusten og nesten besvime...

;)

Lekkermunn sa...

Janne: Hei - ja ferien var veldig bra og på torsdag skal jeg til Istanbul med jobben. Mer deilig mat!

Når det gjelder det med hvitløken så har jeg aldri hørt det med enden på hvitløken. Men jeg har observert at italienere jeg har sett på kjøkkenet bruker hele fedd og så tar hvitløken ut før servering.
Jegh ar ikke sett noen besvime rundt meg, så vi får satse på at det går bra videre.
Begynner det å våres der nede i EU?
C