onsdag 4. mars 2009

Pasta med brokkoli og bacon

Da har jeg fått sanden ut av øynene og jeg er tilbake i Oslo. Etter en uke med resturantmat tre ganger daglig var det godt å kunne lage sin egen middag i går. Jeg skal komme med noen restaurantanbefalinger fra Sharm El-Sheikh om ikke lenge. Jeg var forespeilet bare dårlig mat før jeg reiste, men det var noen bra steder.

I går lagde jeg en enkel pastarett. Og selv om jeg ikke spiser bacon veldig ofte hadde jeg veldig lyst på det når jeg kom hjem (siden det selvsagt ikke var å oppdrive i Egypt) Når du lager denne pastaretten skal du gjøre noe jeg aldri gjør ellers, nemlig å ihjelkoke grønnsaker. Men det skal du altså denne gangen.

Pasta med brokkoli og bacon
(2 personer)

1 pakke bacon
1 stor brokkoli
piri-piri eller tørkede chilifrø
1 fedd hvitløk
olivenolje
parmesan

Kok brokkolien slik at den er helt myk. La vannet renne av og mos brokkolien helt med en gaffel. Stek bacon (eller pancetta) sprøtt og legg det til side på litt kjøkkenpapir. I en middels varm panne tar du olivenolje, et fedd hvitløk og chilifrø eller piri-piri. La dette surre i noen minutter. Hvis pannen er for varm vil hvitløken bare gi bra seg en brent smak. Etter ca fire minutter tok jeg ut hvitløken men lot chilifrøene være igjen. Ha så brokkolimosen i panna og varm den opp. Hvis det føles tørt så ha i mer olivenolje. Til slutt har du i baconet og blander det hele med spaghetti. Server med parmesan.


6 kommentarer:

Kristin Aafløy Opdan sa...

Nam-nam. Denne skal jeg teste ut i dag, selv om jeg har glemt å kjøpe chili. Jeg prøver meg uten. Veldig kult, nytt bilde du har øverst på bloggen din nå!
Ha en fin dag.
Kristin

Lekkermunn sa...

Kristin: Det går sikkert fint uten chili også. Gled deg - og la meg få høre hva du syntes.
Hyggelig at du liker bilder - det var moro med saltbaking. En fin dag til deg også - jeg håper du også ser solen i dag.

Kristin Aafløy Opdan sa...

Da var brokkolien testa ut og dette fristet virkelig til gjentakelse. Inspirerende med en ny måte å spise brokkoli på. Og det er rart med det, men jeg savnet det lille spisse hintet av chili, selv om jeg brukte litt tørket og malt chili, så ble det nok ikke helt det samme. Siden jeg nå har ingrediensene i hus, blir det nok samme mat til middag i morgen også!

Lekkermunn sa...

Kristin: Kjør på med litt godt med chili neste gang. Jeg har også lyst på denne støtt og stadig for tiden.....

wine-fueled narcissism sa...

Da vet jeg hva jeg skal ha til middag i dag. :) Takk!

Lekkermunn sa...

Wine-fueled narcissism: Jeg håper det smaker og det var hyggelig å kunne hjelpe med et middagstips.