tirsdag 24. mars 2009

Istanbul Balik Restaurant - Istanbul

Som jeg nevnte i gårsdagens innlegg fikk jeg ikke så mye tid i Istanbul, men mat måtte vi jo ha - og fredag kveld var vi på Istanbul Balik og spiste. 
Byen har en naturlig tredeling grunnet Bosphorosstredet (som deler byen i to kontinenter) og "fjorden" Golden Horn som skiller gamlebyen (med Sultanahmet og Basar-området) med Beyoglu. Over sundet Golden Horn finnes det to bruer og restauranten ligger faktisk ganske snedig plassert under Galata-broen. Stemningen på stedet minnet meg veldig om hektiske franske brasserier - god service men samtidig veldig hektisk. Kelnerne løp mellom bordene, men de var samtlig svært tilstedetværende. Det var stappe fullt på fredag og mange av gjestene så ut til å være lokale gjesten og ikke turister. Det fantes kjøtt på menyen, men dette var virkelig et fiskested. I tillegg til informasjonen i menyen ble et enormt brett med dagens utvalg av fersk fisk båret frem til bordene - og flere av fisken kunne kun bestilles hvis man var flere sammen.

 

Vi var mange sammen, så 8 av oss bestilte turbot (piggvar). Man kunne bestille all fisk stekt i panne, kokt, bakt, grillet eller saltbakt. Til forrett spiste jeg nydelige grillede kongereker med hvitløk og tomatsaus. Sjekk hva som følger med fisken, kanskje vil du trenge en eller annen side-order i tillegg.
Vinkartet bestod i hovedsak av tyrkiske viner - og vi drakk en helt grei Sarafin 2007 Chardonnay. Utenlandske viner var forholdsvis dyre, så det var i grunnen morsomt å drikke det "hjemmelagde".

Utsikten fra restauranten er flott på kvelden og flere av byen utallige moskeer lyser opp byen på kveldstid. Du kan også skimte utallige fiskesnører fra alle de som står oppå Galata-broen og prøver fiskelykken. Kan anbefaler (også her er giftemål tilgjengelig - som i Sharm el-Sheikh)


Ingen kommentarer: