mandag 9. mars 2009

Karamellpudding

Denne oppskriften kommer fra den britiske kokken Gary Rhodes og var både enkel og god. I tillegg kan den lages i god til før gjestene kommer. Jeg lagde den kvelden før jeg skulle ha lunsjgjester

Karamellpudding 
(6 posjonsformer)

5 dl H-melk
225 gram sukker
2 store egg
4 store eggeplommer
1 vaniljestang
smør til smøring av former

Smør seks ildfaste posjonsformer med smør. Skjær opp vaniljestangen og skrap frøene ut i en kjele, ha så vaniljestangen og melken i kjelen og kok opp. Ta kjelen av varmen og la det hele stå og kjøle seg ned i 20 minutter. Ta 110 gram av sukkeret i en tykkbunnet kjele sammen med 0,8 dl vann. La dette langsomt koke inn til en tykk og fin karamell. Hell så denne karamellen i bunnen av formene. La karamellen stivne. Sett ovnen på 150 grader. 
I en bolle rører du sammen resten av sukkeret, eggene og eggeplommene. Kok opp melken igjen og pisk inn eggeblandingen. Ha væsken gjennom en finmasket sikt før du heller den over i posjonsformene. Sett formene i en større ildfast form. Hell vann i formen, slik at den dekker to tredjedeler av posjonsformene dine og bak karamellpuddingen i 45-50 minutter. Du kan sjekke om den er ferdig med å stikke en tynn kniv inn i en av formene. Kniven skal være ren når du trekker den ut. La så formene kjøle seg litt ned før du setter de i kjøleskapet frem til servering. Ved servering fører du en tynn kniv langs kanten av formene og vender de på tallerkner.

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei :) Leste et tidligere innlegg om drueplukking i Frankrike, og jeg syntes det hørte kjempeflott ut! Åssen fikk du til det? Ble det som en jobb der du fikk kost og losji, eller var det mer som en ferieattraksjon?
Mvh reiselysten:)

Anonym sa...

Hmmmm. det så godt ut:)
Har kjøpt te til deg fra Herods - hyggelig om du kommer innom en dag!
Klem kusine Hi