fredag 11. september 2009

En sterk en til gudstjenesten

Sist søndag kom jeg plutselig på at det var veldig lenge siden jeg hadde laget en drink til dere. Jeg gjorde det noen ganger i fjor sommer, men så har det helt gått i glemmeboken. Og egentlig burde jeg lage noen drinker av og til. Jeg drikker veldig sjelden sprit, men like ufortrødent fortsetter jeg å handle sprit når jeg reiser. Så hylla med sprit synker stadig mer sammen, mens jeg drikker vin og champagne.
I tillegg til at spritlageret var ganske fullt, hadde jeg noen flasker med danske sodavand, altså brus fra Søbogaard stående i kjøleskapet - tenkte jeg at jeg skulle prøve meg som drinkmikser. Så, midt kirketiden, gikk jeg i gang, det var nemlig fint lys til fotografering. Det føltes litt rart å knuse is så tidlig på dagen, men hva gjør man ikke før bildenes skyld. Jeg tror denne egner seg bedre til en fredagskveld enn en søndag formiddag, men det får dere selvsagt avgjøre selv.


Helligdagsdrink

knust is
4 cl vodka
6 cl Søbogaard Rød Grape
4 cl tonic

Ha knust is i en shaker eller et stort glass med lokk, hell på vodka og Rød Grape og rist godt. Sil av isen, balnd inn tonicen og server. Jeg likte denne godt, men jeg elsker også sure saker. Hvis man ikke er såå glad i sure saker, kan du jo prøve med noen teskjeer med sukkerlake i tillegg. Prøv deg frem.2 kommentarer:

Janicke sa...

Nam nam!Jeg skal ikke ta bilder, så jeg trenger ikke lyset, men pytt - det er jo fredag så why not? Skål!

wine-fueled narcissism sa...

Yummi!