tirsdag 29. september 2009

Lakseburgere

Det kan kanskje høres ut som om det er et ork å lage fiskeburgere, men dette er virkelig er superrask middag. Start med å sette over risen og innen risen er ferdig, er resten ferdig også. Jeg fikk fem passe store burgere (hva nå det betyr) ut av min fisk - så jeg hadde til en middag og en lunsj. Du får bare justere de andre ingrediensene etter hvor mye fisk du bruker.

Lakseburgere

250 gram laksefilet
en bit ingefær
en god neve med koriander
1 ts sambal oelek eller rød currypaste
1 ts soysaus
pepper
søt chilisaus


Ha ingefær og koriander i foodprocessor. Kjør det så det blir ganske fint, før du også har oppi fisken, chilisausen og soysausen. Kjør til du får en "fiskedeig". Lag burgere og stek de i en god olivenolje. Server med ris og en søt chilisaus.


7 kommentarer:

Sylke Feldhusen sa...

Dette ser deilig ut!

Marita sa...

Tusen takk for oppskrift! Disse var kjempegode! Ungene elsket de, det var superraskt å lage, og dette blir garantert en gjenganger her.

Også et tips: Ungene synes chilisausen er litt for sterk, så jeg blandet chilisaus i gresk yoghurt og hadde det ved siden av til de. Det likte de.

Lekkermunn sa...

Marita: Takk for tipset. Så bra at ungen likte burgerne. Det blir kanskje lettere med fiskemiddagene med sånne burgere.

Morten sa...

Dette ble dagens middag. Kjapt og godt! :-) Det er lenge siden sist jeg lagde fiskekaker -- da ble deigen nemlig som lim, og det var nesten håpløst å få gjort ren kjøkkenmaskinen etterpå. Det var med en eller annen hvit fisk, men med laks var det helt uproblematisk, så fiskeslaget har tydeligvis en del å si!

http://eriksenslekt.blogspot.com/ sa...

Hei.
Dette blir dagens middag. Gleder meg til å teste oppskriften din.

Lekkermunn sa...

Else Marie: Lykke til. Fortell meg hvordan det går?

http://eriksenslekt.blogspot.com/ sa...

Hei igjen.
Dette ble meget vellykket og vil nok gjentaes senere. Jeg hadde ikke ris, men risottoris, så det ble det ved siden av. Laget også en liten dressing av gresk yoghurt med litt chilisaus og en dæsj HB saus. Dessverre hadde jeg ikke frisk korander, men vanlig koranderkrydder som ikke er helt det samme. Neste gang skal jeg sørge for å ha koriander, tror det frisker de opp litt. Manglet bare et glass hvitvin, men det får også bli neste gang.