onsdag 23. september 2009

Indisk kikertgryte

Til tross for at verden det siste året har opplevd en finanskrise, er det stadig flere mennesker som opplever økt velstand. To store nasjoner, Kina og India, får en stadig større middelklasse, og disse menneskene ønsker seg bedre mat enn det de spiste før. Det finnes derfor stadig flere mennesker som har anledning til å ha kjøtt til middag. Økende kjøttprodusjon er ekstremt ressusrkrevende og forskere er bekymret for at jorden ikke har kapasitet til å gi oss alle så mye kjøtt som vi vil ha. Jo mer kjøtt som skal produseres, jo mer av dyrkbare områder går følgelig til produsjon av dyrefôr istedenfor matproduksjon til mennesker. Derfor oppfordrer forskere folk i den vestlige verden til å kutte ut et kjøttmåltid i uken. Kanskje denne vegetarretten kan erstatte en kjøttmiddag for deg? Retten er god, enkel, rask å lage og den gjør deg mett.

Indisk kikertgryte
(en middag og en lunsj for meg)

1 boks med kikerter
1 løk
7 tomater (grovt hakket)
en neve med koriander
2 ss med Patak's paste ( Garam Masala Curry med Cinnamon & Ginger.)
cashewnøtter


Hell vannet av kikertene og skyld dem godt i kaldt vann. Stek løken til den blir gylden. Ha så i kikertene og tomatene. Kok gryten på svak varme til tomatene blir myke. Tillsett så to skjeer med Patak paste (det finnes utallige varianter, fra milde til veldig sterke). Jeg brukte Garam Masala Curry med kanel og ingefær. Ha så i hakket koriander (spar litt til pynt). Serveres med ris og naturell youghurt. Rett før servering kan du ha litt koriander og ristede cashewnøtter over gryta.3 kommentarer:

Monica sa...

Jeg elsker kikerter, perfekt! Lagde en deilig suppe i går på kraft, løk, hvitløk, skallede tomater, gulrøtter, kikerter, bladpersille og masse fersk spinat. Mmmm!
Denne gryta skal jeg prøve meg på til uken : )

Maud sa...

Denne retten er utrolig god. Jeg har også brukt hakkede tomater på boks. Noen ganger synes jeg det blir mer smak av det. Spesielt hvis tomatene i butikken er litt smakløse og tamme.
Har selv brukt Pataks paste med smak av koriander og sitron. Det er en av mine favoritter, men må kanskje prøve meg på den du anbefaler neste gang ;)

Sesselja sa...

Takk for tipset! Det klaffet så bra at jeg skulle til Lillestrøm etter at du la ut denne oppskriften, og der fikk jeg kjøpt fersk koriander, noe som ikke selges her i bygda. Så i går disket mannen opp med Lekkermunns kikertgryte, og den smakte nydelig. :)