onsdag 16. september 2009

Madeleinekaker med sitron

Det kan nesten se ut til at jeg har hatt litt dilla på sitron i det siste, men jeg har egentlig ikke det. Jeg skulle bare lage helt vanlige, klassiske madeleine, men så lå det en fin sitron på benken min og da var det i grunnen avgjort.
Madeleine er gode kaker og med de formene jeg har, så blir de heller ikke så veldig store. Og da går ikke bakingen ut over samvittigheten på samme måte som med store former. Disse tok jeg med til et møte på jobben for noen uker siden. Jeg fikk så vidt smakt før distrikssekretærene kastet seg over fatet.

Sitronmadeleine

100 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
litt salt
2 egg
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
90 gram smør
saften og skallet av en sitron
litt melis

Sett ovnen på 200 grader (180 hvis du bruker varmluft) Smelt smøret. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. Pisk sukker og egg hvitt og bland dette forsiktig inn i melblandingen. Ha så i smøret, sitronsaften og sitronskallet. Smør madeleineformene dine og ha deigen i. Ikke fyll formene fullere enn to tredjedeler. Kakene stekes i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist og pudres lett med litt melis før servering.


2 kommentarer:

Charlotte sa...

Herlig liten søtsak til kaffen. Denne skal lages i helgen :)

Lemonia sa...

De så lekre ut, og smakte sikkert nydelig. Jeg bruker noen ganger revet sitronskall når jeg lager shortbread, og det blir veldig godt. :-)