fredag 18. september 2009

Italienske dager

På onsdag var jeg innom en nettside, jeg husker ikke lenger hvilken. Det fant jeg et sitat om italiensk mat som jeg syntes var utrolig bra og som jeg skrev ned i tilfelle det en dag kunne passe her på Lekkermunn:

Problemet med italiensk mat er at du blir sulten en fem-seks dager etterpå!

Og det er jo sant, iallefall hvis du er så heldig å få spise hjemme hos italienere. Det er så mye mat at du helst burde legge deg på en sofa etter at måltidet er ferdig.
Det viste seg at jeg ikke trengte mange timene før sitatet kunne brukes. Onsdag gikk jeg nemlig innom Olivers & Co som i disse dager har italiensk marked. De har fått inn et parti med varer fra italienske produsenter, hovedsakelig fra Sicilia. Og med tanke på tyngden på mine poser da jeg gikk derfra, så kommer også jeg til å være mett i noen dager fremover.
Jeg har nå pasta med chili, pasta med sitron & pepper, store pastarør og flere glass med deilige varer.
Jeg gjorde det første måltidet veldig enkelt. Jeg kokte opp de store pastarørene og så fylte jeg dem med Caponata de melanzane (en smakfull auberginestuing med selleri). Caponataen er laget med en deilig olivenolje og den er uten et eneste tilsetingsstoff. Det var fantastisk god, og i helgen skal jeg bruke den kald ved siden av kjøtt. Jeg smakte den også sist O&Co hadde sicilianske dager, og den kommer fra en produsent som heter Olis. I tillegg til at de produserer en rekke produkter under egen navn og merke, leverere de også olivenolje til O&Cos egen oljeserie. Smakfulle produkter, helt uten E-er, aromastoffer og annet tull.

Altså, caponataen i pastarørene, i en ildfast form og med et dryss ost over. Og visp, etter noen minutter på 200 grader har du en deilig og veldig enkel middag på bordet. Server gjerne en salat og O& Cos olivenbrød til.4 kommentarer:

Liz Mortensen sa...

Solgt... som fredagens middag! Må da bare forsøke å finne tid til å komme meg på Oliviers & Co ASAP.

Mmm Mmm Mmm

wine-fueled narcissism sa...

Slike pastarør burde man bruke oftere ja. Jeg har en pakke som støver ned i skapet, så takk for inspirasjonen. :)

Sesselja sa...

Takk for tipset! Dette minner meg om at det er lenge siden jeg har laget fylte pastarør. Jeg liker ikke konsistensen på auberginer, men dette så absolutt etandes ut! Hurra for vegetarmattips! :D

Anonym sa...

Jeg har også en pakke som støver ned et sted på flyttelasset... Og TAKK! Takk for at du har forklart dette med å koke rørene før de går i ovnen. De oppskriftene jeg har prøvet som innebærer ukokte pastarør med saus og fyll og buljong rett i ovnen - - der har resulatet latt vente på seg. Jeg gjør et nytt forsøk.