mandag 7. september 2009

Ferske vårruller

Det er nesten så man ikke kan fatte at frityrstekte og ferske vårruller har noe som helst med hverandre å gjøre. De stekte føles usunne, passer til dager man er litt fysen og er farlig gode. Ferske vårruller er også gode, men de føles sunne og lette og har en helt annen konsistens. Disse deilige vårrullene fikk jeg i et selskap for noen uker siden.


Ferske vårruller
(10 stykker)

10 stk rispapir
1 augurk
basilikum (hakket)
200 gram kål (finhakket)
1 gulrøt (hakket)
1 løk (hakket)
350 gram kjøttdeig av kylling
50 gram ristet kokos
2 fedd hvitløk
2 ts fiskesaus
2 ts sukker
2 ts soysaus
1 ts salt
1 ts østerssaus
3 ss peanutolje

Rist kokosen lett i en tørr panne. Sett kokosen til side. Stek hvitløk og kyllingen i ojle. Stek løk, kål og gulrot med peanutolje i en annen panne. Bland såå sammen kjøttet og grønnsakenei en panne og tilsett fiskesaus, spyasaus, østerssaus, sukker og kokos. La det hele steke til det blitt tørt i panna. Blandingen avkjøles så til romtemperatur. Agurken deles på langs, før du skraper ut innmaten og lager korte, tynne strimler.
Nå er det bare "monteringen" som gjenstår. Ha et og et rispapir noen sekunder i vann, på den måten blir det mykt og medgjørlig. Legg noen skjeer med fyll + noen strimler med augurk midt i hvert rispapir. Brett inn sidene og lukk vårrullene igjen.
Serveres med søt chilisaus


Tusen takk for oppskriften Ingrid

2 kommentarer:

Monkis sa...

Oj, denne oppskriften har vi vært på jakt etter lenge!! Denne må prøves! Vi valfarter hver lørdag til en vietnamesisk restaurant (Mekong River)her i Bergen som har verdens beste ferske vårruller. Mmmmm.

Anonym sa...

Hei!
Jeg jobber i Rubicon Tv og vi produserer om dagen et program for TV3, som skal hete MasterChef og handle om amatørkokker.
I denne forbindelse har jeg sjekket en del rundt på nettet etter matglade og flinke folk, og kom over din matbloggside.

Dersom du tror dette kan være noe for deg, så synes jeg du absolutt bør søke.

Litt om konseptet:

Rubicon TV, setter i disse dager opp et omfattende matlagingsprogram for TV3 ved navn MasterChef. Det er opprinnelig et Britisk konsept, men har også hatt enorm suksess i Australia, hvor det var det mest sette programmet noensinne.
Formatet har mange fellestrekk med det svært populære Idol, men denne gangen dreier det seg om matlaging, ikke sang. Deltakerne kan ikke være kokker av yrke, men de skal ha et brennende ønske om å jobbe som det i framtiden.

Opptakene inkluderer reiser til de store byene i Norge for auditions og studioopptak i Oslo fra og med desember inneværende, til og med medio mars 2010.

Dommerpanelet vil bestå av tre matkyndige mennesker med forskjellig bakgrunn, som skal smake og vurdere seg fram til en vinner.

Legger ved en link til programmet:

http://www.youtube.com/watch?v=5lV6OXgjSU8&feature=related (det finnes flere klipp på youtube)

Her er søknadsskjema:

http://www.tv3.no/content/view/19205/1298/

Håper på å høre fra deg