Jeg lot likevel irritasjonen overskygges av ønsket om å få til dette, så jeg tenkte at jeg skulle bruke den oppskriften som var i boken og bare blande i litt smeltet sjokoloade på slutten. Oppskriften var som følger: bland 1 dl eggehvitte og 2 1/2 dl sukker og varm det i mikrobølgeovn til 65 grader. Jeg har ingen mikro, så jeg hadde sukker og eggehvitte i et vannbad og kontrollerte varmen med et termometer. Ved 65 grader skulle man ta blandingen over i en bolle og piske dette opp i 5-10 minutter. Deretter skulle dette gi 15 kjempemarengs. Tja... Det første jeg oppdaget var at jeg kun hadde tatt i 1 1/2 dl sukker (min lesefeil) Men, selv med en deciliter til hadde dette ikke blitt mye til kjempemarengser. Det var nemlig bare litt marengsblanding i bunnen av bollen selv etter ti minutter pisking. Jeg skjønte at jeg hadde mislykkes, men tenkte at jeg skulle iallefall ikke hive "deigen". Så jeg pisket inn 1 dl sukker til, i tillegg til 1 ts bringebæreddik og 15 dråper rød konditorfarge. Det hele resulterte i 28 små, blekrosa pikekyss som jeg håper mine kollegaer spiser opp i løpet av dagen.
Nå hadde jeg fått blod på tann og jeg satte i gang med en ny runde med marengs. Denne gangen med eggehvitte fra 4 store egg, 200 gram sukker og 1 ts salt. Jeg pisket opp hvitten og hadde så i litt og litt sukker. Til slutt hadde jeg i saltet. Samtidig smeltet jeg 100 gram kokesjokolade i vannbad. Jeg passet på at sjokoladen var avkjølt før jeg blandet den lett inn i marengsen. Det hele så så pent ut, men jeg merket med en gang at konsistensen på hvitten forandret seg med inntoget av sjokolade. Men jeg satte dem iallefall inn i ovnen.
Ettersom dette gav mer en et brett med såkalte kjempemarengs måtte jeg bruke to brett og dermed endte jeg også opp med å gjøre noe jeg ikke har gjort før. Nemlig å steke to brett marengs samtidig, med varmluft. Jeg stekte dem i en og en halv time på 150 grader og så lot jeg de stå i ovnen til den var helt kald. Og resultatet? Tja, det ser jo ikke ut i måneskinn men min mattester F sier de er gode. Jeg for min del syntes de er helt greie, men dette ligner ikke på den smaksopplevelsen jeg hadde i Helsinki en kald høstdag. Men jeg har gjort det første forsøket og jeg gir meg ikke! Fortsettelse følger!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar