torsdag 10. juli 2008

Pasta med bacon og fløte

Dette er vel strengt tatt ikke en sommerrett, men hvis man har drukket litt mye promilleøkende væske dagen før kan denne retten gjøre underverker. Jeg fikk den første gang servert hos venner i studietiden i Bergen, og den har overlevd politiske teorier, eksamensangst og 15 års gjentatt servering.



Pasta med bacon og fløte
(2-3 personer)

1 pakke bacon
1 1/2 purre (i tynne ringer)
sopp (i skiver)
2 fedd hvitløk
1 kartong matfløte
masse pepper
(evt. 2 ts provencekrydder)

pasta

Skjær bacon i mindre skiver og stek de sprø i stekepannen. Ta de ut av panna og la de renne av seg på litt papir. Ha olje i panna og stek purre og sopp godt. Når du har fått fin farge på purren har du oppi hakket hvitløk og godt med nykvernet pepper. Hell på matfløte og la det hele putre til du får litt tykkelse på fløten. Ikke la den stå for lenge, da blir det kun en fast masse som vanskelig lar seg blande med pastaen. Ha baconet i sausen rett før servering.

2 kommentarer:

Ingvild liker matblogging sa...

Hei, helt nydelig side!
Ser vi deler en del "smaksløker":)

Lekkermunn sa...

Ingvild: Takk skal du ha. Hyggelig at det er flere som deler gleden med de samme smakene. Målet med bloggen er også utprøving av "nye" smaker og ingredienser. Ha en fin helg.