mandag 22. mars 2010

Grønne bønner

Takket være 70-tallets ihjelkoking av grønnsaker, så er det flere grønnsaker jeg virkelig har måttet jobbe med for å like. Både brokkoli, rosenkål, blomkål og bønner fikk nemlig hard behandling i min barndom. Men når bønnene endelig flyttet seg fra dårlige opplevelser til noe godt, ja da var jeg ustoppelig. Jeg tror jeg kunne ha spist bønner hver eneste dag, enten til kjøtt eller fisk eller i salater. 
Som oftest så damper jeg dem bare, men i det siste har det blitt mye av den franske bistrovarianten, med litt tid i stekepannen sammen med litt hvitløk...
Damp eller kok bønnene i 3 minutter og ha dem over i iskaldt vann. Når bønnene er helt kalde, la vannet renne av. Gi dem deretter en rask tur i stekepanne, med olivenolje og finhakket hvitløk, slik at de blir varme igjen. 











6 kommentarer:

Janke sa...

Mmm. Dette er skikkelig snaddermat!!

Martings sa...

Har med hell kokt slike bønner i Marsala, som er veldig godt til lam

Fredrikke sa...

Det var en ny vri på behandling av bønner, må prøves ut :)

Heidi sa...

Grønne bønner har ikke vært noen favoritt for meg...men dette hørtes deilig ut! Må prøves:) Heidi:)

Lekkermunn sa...

Alle sammen: Hadde aldri tenke at disse bønnene skulle ende opp i kommentarer. Men kjør på alle sammen. Mer bønner til folket!
Jeg skal prøve med Marsala en gang - takk for tipset :-)

Espen Nersveen sa...

En tallerken er liksom ikke helt det samme uten noe fresht og crispy grønt. Heia bønner.