Nå til grytene!
Søt marokkansk lammegryte med aprikoser
(til 2 personer)
300 gram ytrefilet av lam
2 rødløk
2 fedd hvitløk
1 appelsin (saften og revet skall)
1 boks tomater
2-3 dl vann
2 ts kanel
2 ts paprikapulver
1 terning oksebuljong
1 neve tørkede aprikoser
2 gulrøtter (staver)
1 neve skivede mandler
1 neve finhakket mynte
couscous
Skjær kjøttet i store terninger og brun det i panne. Ha kjøttet i en kjele (eller trykkkoker) og fortsett med å steke løk og hvitløk mørt i pannen. Ha løk og hvitløk i kjelen med kjøttet, og tilsett appelsinjuice, appelsinskall, tomatene, vann, kanel, paprika og buljongterningen. Kok opp, sett varmen ned og la alt sammen småkoke i en time (25 minutter med trykkoker). Smak på en liten kjøttbit og sjekk at det begynner å bli ferdig. Tilsett aprikosene og gulrøtter og kok videre i 20 minutter (10 minutter i trykkoker).
Før servering drysser du over skivede mandler og mynte. Serveres med couscous (gjerne kokt i appelsinjuice)
Det er mye sødme i denne gryta, både fra gulrøttene og aprikosen - det er kanskje uvant for noen, men vel verd et forsøk (som kokken selv sa)
5 kommentarer:
Mmm, det hørtes utrolig godt ut! Er svak for den nordafrikanske blanningen av krydder og tørket frukt. I samme gate vil jeg anbefale denne oppskriften:
http://www.sense-serendipity.com/2009/11/moroccan-inspired-braised-chicken.html
Jeg har laget den flere ganger med stort hell (skal faktisk lage den igjen til "marokkansk" middagsselskap i morgen). Jeg har i tillegg brukt gulrot og mandler i gryten, og servert med tabbouleh og pita brød.
Dette så deilig ut! Mannen min er veldig glad i lam, denne må jeg prøve:) Legger den til under "disse vil jeg prøve" i bloggen min:) Kanskje neste søndag.. Hørtes ut som en god søndagsmiddag:) Heidi:)
Jeg laget også marokkansk lammegryte for ikke så lenge siden, men med litt andre ingredienser. Syns selv den ble veldig god:
http://e-stoff-fri.blogspot.com/2010/02/en-smak-av-marokko.html
Hahaha, jeg tror jeg kjenner han der kokkekollegaen din, og jeg hører ham klart og tydelig for meg :-D
Takk for mange gode oppskrifter, forresten!
Jeg tviler ikke på at det var godt, men for å forsvare kokken litt: poenget hans var nok at gryta hadde blitt bedre hvis du hadde brukt skiver av stek eller bog og heller latt det koke litt lenger..
Legg inn en kommentar