mandag 23. juni 2008

Helt nøtt til å riste

Gjennom prosessen med å riste nøtter (og pinjekjerner) får man frem en mye kraftigere og mer distinkt snak enn det man gjør ved å bruke rå nøtter i maten. Jeg har lenge ristet pinjekjerner og mandler, men hasselnøtter har jeg alltid brukt som de kommer ut av posen. Nå som jeg har lært meg denne enkle metoden for å riste hasselnøtter tror jeg at det skal mye til før jeg igjen benytter jeg av de vanlige nøttene. Dette er som å spise Helnøtt uten sjokolade!
Sett ovnen på 100 grader - og legg hasselnøttene utover i en ildfast form. La det stå midt i ovnen i ca 20 minutter. 

Ha nøttene over i et frottéhåndkle og gni nøttene i håndklet til skallet løsner. Ha nøttene tilbake i den ildfaste formen, sett temperaturen ned til 150 grader og rist de videre i 20 minutter til. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Tusen takk!