fredag 5. juni 2009

Årets oljerDet gikk plutselig opp for meg at jeg snart har blogget i et år. Jeg skrev nemlig om de nye oliveoljene rett etter at Lekkermunn så dagens lys i fjor sommer. Jeg har igjen møtt sommeren på
Olivers & Cos årlige oljesmaking. Det er deilig å kunne, med god samvittighet, bøtte innpå med deilige oljer uten å tenke på at det er kraftige og kalorifulle saker. Jeg var jo på "jobb" for Lekkermunn.
Jeg syntes alltid det er hyggelig å handle på Olivers & Co. Det er deilig atmosfære i butikken - og det er hyggelig betjening. I tillegg er det alltid smaksprøver, slik at du vet at du kommer med noe som faller i smak. På smakingen drakk vi av sånne små ketchupbegere man får på McDonalds, men det var vel også der sammenlikningen må stoppet.

Vi fikk nemlig servert deilige munnfuller, blant annet disse gode crostinis (oljeristede baguettskiver) med ovnsbakt havabbort, O&Cos tapenade med pistasjnøtter, oljen Tenuta di Ferento, tomater og persille. Deilig!Selv endte jeg opp med å kjøpe en flaske med oljen Castelas. Den er mild og har duft som grønne bananer. Fantastisk god (den var den jeg brukte til squashretten jeg la ut her om dagen!). Den er faktisk så god at man har lyst til å drikke den.


Hvis du er klar for en deilige smaksopplevelser - stikk en tur innom og smak deg frem til din sommerfavoritt.

3 kommentarer:

Maud sa...

En fantastisk butikk. Bare synd at det ikke er en nede i sentrum av Oslo også. Det blir litt ekstra tiltak å dra opp til Bogstadveien hver gang man har sluppet opp for olje, men men man har jo alltids godt av å gå litt.....
De har perfekte vertinne- og vertsgaver.
En av mine favorittbutikker, nesten bra den ligger litt langt borte fra hvor jeg pleier å ferdes..

Anonym sa...

Jeg må bare takke deg for en inspirerende blogg!

Ann Kristin

AstridVU sa...

Er SÅ enig med deg ang disse butikkene! Har vært på den på Kolbotn, i Sandvika og på CC Vest - og jeg må si jeg håper den butikken sprer seg ytterligere. Strålende stemning, fantastiske produkter og man blir så inspirert til å lage god mat med tingene derfra! Faktisk - tror jeg må ta meg en tur dit i dag jeg... :)