onsdag 10. juni 2009

Lekkermunn 1 år!

I dag er det et år siden jeg startet Lekkermunn. Det har vært et morsomt år, men jeg skal innrømme at det noen ganger også har vært litt slitsomt. Jeg går hele tiden rundt og tenker på hva jeg skal lage til bloggen. Noen ganger får jeg lyst til å lage en rett jeg allerede har lagt ut på Lekkermunn, men tenker "nei, nei, jeg må lage noe nytt!" Men jeg har iallefall laget mye nytt, kanskje har jeg blitt litt flinkere på kjøkkenet også. 
Det viktigste jeg har gjort dette året er å lese boken Den hemmelige kokken. Den har virkelig satt spor. Jeg vil oppfordre alle som er opptatt av mat til å lese den. Jeg har blitt invitert på vinsmakinger og andre morsomme ting det siste året. Alt har ikke kommer på Lekkermunn, men jeg har iallefall lært ting som vil komme dere til nytte etter hvert. Jeg håper invitasjonene til spennende arrangementer fortsetter å komme. 

Siden det er bursdag i dag - er det vel på plass med gaver. Jeg har snakket med folkene på Olivers & Co - og de har vært snille og gitt meg to bursdagsgaver - som jeg har tenkt til å gi til noen av dere der ute. 

Gavene er

  • en 500 ml flaske med Castelas (passer til kalvekjøtt, svinekjøtt og poteter)
  • en 250 ml basilikumolje + urtesalt til salat & pastaMen, for å få være med i trekningen må dere gjøre et stykke arbeid. Jeg vil nemlig at dere legger inn en kommentar om hva som er den ultimate sommersmaken for dere. Du trenger ikke være registrert blogger for å gjøre dette. Du kan legge inn en kommentar ved å legge inn navnet ditt (ikke gjør det anonymt - da blir du ikke med i trekningen) Legg inn din kommentar innen uken er omme - så trekker jeg to vinnere når jeg kommer tilbake fra fjellet på søndag. 


Og hva er så min ultimate sommersmak?  - Det må være markjordbær. Det er det beste som finnes - og det er så lite av det og sesongen er så altfor kort. 24 kommentarer:

Anne-Margrethe sa...

Å sitte ved bryggekanten, med ferske reker, hjemmelaget loff og en god hvitvin. Som en velfortjent dessert, rabarbra-pai alà mormor med vaniljeis. Bedre smak av sommeren finnes ikke!:)

Anonym sa...

Grattis med dagen!!
Takk for mange gode oppskrifter og matopplevelser som følge av de. Gleder meg til fortsettelsen

Bursdagshilsen Line

Line sa...

Min ultimate sommersmak... må være en long drink med tiffon, tonic, lime og is. Perfekt for en avslappende ettermiddag på verandaen. Tiffon er cognac med druemasse. sterkvin som også passer bra til nøttette desserter.

Når du skal kjøpe tiffon kjøp Pineau des Charentes:D

Line

Elise sa...

Hei og gratulerer med ettårsdag til en en superbra blogg med flotte bilder.
Min sommersmak er moreller, solvarme og akkurat passe fastmyke (er det et ord?) som jeg spiser rett fra posen. Steinene havner vilkårlige steder og jeg drømmer om at at de vokser opp og blir store morelltre som jeg om 50 år kan plukke nye moreller fra, det er bare at jeg aldri klarer å huske hvor de steinene havnet.. God sommer til deg!

Trine sa...

Min ultimate sommersmak er nyfiska makrell, stappet full med ferske urter og en dæsj hvitvinseddik, lagt rett på grillen på brygga når du kommer av båten!

Tove Lise G sa...

Gratulerer med dagen jubileumsdagen!

Smak av sommer? Vanskelig valg, etter at tankene har vært gjennom rabarbrasuppe, reker, god vin i godt selskap i sene bakgårdstimer. Ender likevel med at grillet asparges de senere årene har festet seg som sommersmaken.
Møkka lei av grillpølser grep jeg med meg en bunt asparges på vei til barnehagens sommeravslutning for noen år siden. Siden har dette vært den soleklare favoritten på grillen. Sprinkles lett med olje før grilling i 2-3 min, så strø m godt salt. Funker alene og sammen med det meste...
Gleder meg til å følge lekkermunn videre!

Ragnhild sa...

Gratulerer med ett årsdagen! Kjempegøy å følge bloggen, inspirerende og med gode bilder! Min ultimate sommersmak:
"Salat" bestående av søt og saftig vannmelon i terninger, rødløk skåret i tynne strimler og godt med friske mynteblader!
Kjempegodt alene og fantastisk tilbehør til grillet kjøtt- noe som jo hører den norske sommeren til!

Ragnhild.

Copenhagen tips sa...

Gratulere! Jeg er stor fan, kjempe bra blogg du har :)

Sommersmak for meg er:
Oppskrift:
*en knipe gode venner
*pledd
*iPal radio+ipod
*Sofienbergparken
*Kongespill
*Prozzeca (litt usikker på hvordan det skrives. Italiensk musserende vin)
*En STOR god pastasalat med rødløk, ruccola og feta. Med en god oljedressing over og hjemmelaga baguetter til.

DET er sommer og sommersmak det!!

Anonym sa...

Happy birthday Lekkermunn!!!!!

-Shane

AstridVU sa...

Gratulerer med jubileumet!!! Håper du fortsetter i lang, lang tid fremover...

Min favorittsommersmak tror jeg må være alt som kan grilles, for med en gang jeg kjenner grillukta komme, så får jeg den gode sommerfølelsen. Ikke bare pølser og koteletter, men deilig laks, deilige grønnsaker, maiskolber, marshmellows, fetaost (nydelig!) og helstekt champinjong. Alt er godt - så lenge man kan ha den gode grillukta i nesa, godt selskap rundt bordet og forhåpentligvis strålende solskinn.

God sommer!

pepperkverna sa...

Gratulerer med dagen!! Jeg er så glad for at du bestemte deg for å blogge nettopp om mat. Så mye deilkat, flotte tips og ikke minst lekre fotos! Må alltid sjekke innom hos deg, en liten dasj av daglig glede!

Og det var din flotte blogg som inspirerte meg tli å starte matblogging. Så tusen takk!

Kjenner igjen følelsen av å bli "forfulgt" av bloggen.. F.eks ved å nekte sultne sjeler å spise før maten er fotografert. Eller høylydt banning ved kjøkkenbordet når du har glemt det og maten er fortært.....

Feir dagen med litt godt i glass og på fat.

Og riktig god sommer til deg! Kanskje vi sees i Provence???
Hege

Ps, smaken av sommer for meg er små lekre nypoteter!!Ds

Midifila sa...

Corona med lime i midnattssol.

Grattis med jubileet.
Helsing Midifila, fersk lesar av denne flotte matbloggen!

Grace sa...

Åh, det er så mange, men når aspargesen kommer, da er det sommer!

Grace

Ingrid sa...

Gratulerer med dagen :-) Håper det blir mange flere bursdager for denne flotte bloggen!

For meg er smaken av sommer rosevin eller et glass sprudlende cava :-) Sammen med god spansk skinke og et godt olivenbrød med olje og balsamico. Enkelt og uforpliktende i varmen.

Hilde B. W. sa...

Gratulerer med jubileet!
Jeg har hatt den store glede av å følge med på den i store deler av året og den er til stor hygge og inspirasjon. Stå på!
Den ultimate sommersmaken:en rabarbrastilk i en kopp med sukker. Intet over, intet ved siden.

Katharina sa...

Gratulerer med dagen! Har akkurat oppdaget deg, og gleder meg til hvert innlegg!
Den ultimate sommersmaken for meg er HYLLEBLOMST! I alle varianter! Smaker blomstereng! Mitt beste minne er fra en frisk rotur på nordvestlandet hvor vi la turen innom et fyr med hyll på alle kanter.. bestilte selvfølgelig et stort glass med iskald saft..mmm. Og nå skal jeg plante hyll i hagen min! MMMM

ceciliemo sa...

Gratulerer med dagen - og takk for fin blogg!

Den ultimate sommersmaken for meg er pakistansk mango. Her i huset blir det fest når den kommer! Håper den blir å få tak i flere steder enn i Oslo-området etterhvert. Alle fortjener å smake!

Hilsen Cecilie

Janicke sa...

Fisk rett fra havet. På grillen, eller som hjemmelagde fiskekaker. Grillet Scampi, og grillete grønnsaker. Reker og kreps. Urter og bær fra egen have. Å dekke bordet ute, mens man kjenner den gode følelsen av å ha fått akkurat litt for mye sol. Mange gode venner rundt bordet, barna som stolt spiser fisk de selv har fisket. Og selvsagt iskald hvitvin!

Hanne sa...

Gratulerer med bloggjubileum! Dette er første gang jeg er innom her, men gjett om jeg kommer tilbake?!
MIN sommersmak er en tykk skive landbrød med smør. Pålegg: Jordbær i skiver og et lite sukkerdryss. Og så en kopp sterk og god kaffe til. *sukk*
Må nytes utendørs. Helst i godvær, ja.
Pludrehanneklem

Maud sa...

Gratulerer med dagen!!!
Takk for et supert år med mye inspirasjon. Gleder meg til å sjekke bloggen din hver dag og gleder meg til fortsettelsen.

Rabarbra og norske jordbær er nok mine ultimate sommersmaker.

Har nok også fått en ny favoritt i potetsalaten med sitron olje og dill. Passer utmerket til grillmat.

Som sommerdrink vil jeg nok trekke frem Pimms eller gin & tonic med agurkskiver.

God sommer :)

Pål Anders sa...

Gratulerer med dagen.

Den ultimate sommersmaken? Hmmm, markjordbær ja, selvsagt. Men også solvarme norske jordbær med fløte og sukker, rabarbrasuppe, grillmat, potetsalat i alle varianter, blåskjell, reker, rosèvin, champagne eller annen musserende.. Men viktigst av alt er det å gjøre det sammen med noen, familien, kjæresten, venner (noen eller mange), god mat blir bedre i godt selskap!

Men et helt suverent sommermåltid er dog: Freske nyoppgravde poteter i hvit saus med masse gressløk og spekemat, det skal spises ute på gården jeg kommer fra (blir liksom best der..). Rabarbrasuppe i glasset og lukten av nyklippet gress, og snart en tur utpå med båten? Da er det sommer.

Klem til deg og takk for mange flotte innlegg, gleder meg til fler

wine-fueled narcissism sa...

Gratulerer med dagen!

Takk for en inspirerende blogg, som er en fryd både for øyne og gane.

Min ultimate sommersmak (til tross for at den naturligvis ikke går tilbake til barndommen) er campari med ferskpresset appelsinjuice og en skive sitron. Friskt og deilig, og med en farge som matcher både solnedgangen og soloppgangen.

Vigdis sa...

Gratulerer med 1-årsdagen Lekkermunn!
Den ultimate sommersmaken er G&T med L på terassen en solfin sommerdag med gode venner.

Skål til bursdagsbarnet fra Drøbakssundet ; )

Morten sa...

Dagens søndagsfølelse er faktisk et høydepunkt med få like. Grilling av pork on pork with chilies and cheese, Sprudlande Hardangersider som aperitif og Cabutto Tenuta La Volta Barolo til maten. Alt på en kompis' terrasse.

Det blir nesten ikke bedre.

P.S. Pork on pork with chilies and cheese er to indrefileter snittet og lagt mot hverandre med jalapenos og camember i mellom, deretter rullet i bacon og helgrillet. Vi hadde grillet asparges, sidersky og auberginekaviar som tilbehør.