fredag 12. juni 2009

Rullekake

Neida - du leste ikke feil. Men jeg skal innrømme at jeg stusset litt når ønsket kom. Jeg har jo hørt og sett at gravide av og til får rare ønsker i matveien, men rullekake da?? Jeg bakte rullekake i tide og utide når jeg var ung, men så var det brått slutt. Jeg tror ikke jeg har laget det på 20 år. Men har man en gravid kusine så har man det! Og hun ville ha rullekake. Så jeg børstet støv av min gamle heimkunnskapsbok (nydelig dekorert av en elendig tegner - meg)Med unntak av mandeldråpene, så fulgte jeg min gamle oppskrift. Men jeg blandet i tillegg inn skallet fra to sitroner i deigen. Stek kaken på bakepair i en langpanne. Ta på syltetøyet og rull den sammen med en gang. Som fyll brukte jeg blåbårsyltetøy (med noen dråper sitronsaft) - og det var jammen meg ganske godt. Så jeg tror ikke det blir 20 år til neste gang jeg laget rullekake igjen. 


4 kommentarer:

Hanne sa...

Rullekake er lett å glemme, enda så godt den smaker. Fersk rullekake med lettvispet fløtekrem er utroooolig deilig. Takk for påminnelsen. :-)
God helg!
Pludrehanneklem

Janicke sa...

Syltetøyet etter at kaken er bakt? Og så rulles i sukker, eller?
Jeg tar med meg oppskriften på landet - deilig med søtt og godt etter forhåpentligvis nytrukket fiskemiddag.

Gravid kusine Fredrikke sa...

mmmm og godt var det ...

Katharina sa...

Rullekake er så raskt og godt! Lager det stadig vekk til mannen min...det kan bli litt vel søtt for meg, men det høres godt ut med sitronskall i og ikke det obligatoriske sukkeret utenpå:)