fredag 19. juni 2009

Jeg vil slå et slag for ....

....aperitiffen (ifølge Språkrådet, en appetittvekkende alkoholdrikk som blir servert før et måltid). 
Jeg kom nemlig til å tenke på det sist jeg var på fjellet, men en franskmann. Det føltes deilig og litt absurt å sitte på nesten 1000 meters høyde og småknaske sørfransk snacks. Hun skulle selvsagt ha sin apero selv om vi var høyt til fjells. Godt var det, i tillegg til at det frigjorde stresset med at man snart måtte i gang med middagen. 
Franskmennene er veldig flinke på sin apero. Og de er flinke på det enten de spiser ute, hjemme eller tar seg et glass ute før de går hjem og spiser. Sammen med sin apero har de gjerne noe å tygge på også. Enten det er oliven, nøtter, popcorn, ost, paté eller annet snacks. Å ha aperitiffen klare når man får gjester er også en stor fordel. Det gjør at gjestene får småpratet litt sammen, og det er ingen som legger merke til om vertinnen fikser de siste tingene på kjøkkenet. 
Selv foretrekker jeg gin & tonic, pastis eller en kir som aperitiff, selvsagt i tillegg til champagne (oj, jeg glemte Pimm's) men her er mulighetene mange. 
Jeg sier bare - god helg og skål. Jeg reiser til fjells igjen denne helgen, med tonic og lime i bagen. Ginen er på fast høydeopphold. 


3 kommentarer:

Ingrid sa...

Hei lekkermunn,
Har du noen gode tips til snacks man kan ha i et bryllup..? Både til apertiff og på kvelden. Helst noe som kan lages i god tid i forveien og som ikke må oppbevares kjølig (nå er jeg vanskelig sikkert).

Stine Andersen sa...

Jeg er enig i at apperitiffen straks bør genindføres! Jeg vil gøre mit bedste for, at det sker her i Danmark.

Dejlig blog du har. Jeg nyder at følge med :)

/Stine

Akeleiedamen sa...

og jeg vil slå et slag for denne siden. Lekkert! Lekkert!