onsdag 3. juni 2009

Torsk med provensalsk følge

Jeg kan ikke si at jeg var spesielt fornøyd med valget av reisemål sist helg, når solen stekte i Oslo og jeg skulle til fjellet og ikke til sjøen. Men noen ganger så må man bare (for eksempel når taket lekker og hytteveggene skriker etter beis).


Ønsket om å putte fersk fisk i en stekende varm bil og kjøre i tre og en halv time fristet ikke så veldig, så da ble det frossen fisk fra Kiwi på Ål. Men det er faktisk ingenting i veien for at det kan bli god mat av såkalt gourmet-torsk fra frysedisken.
Torsk med provensalsk følge


torskefilet (fersk eller Gourmet Torsk fra Findus)
gressløk
Olivers & Cos Grønnsitronolje
Olivers & Cos urtesalt for fisk
pepper
Provensalsk squash


grønn & gul squash
sorte oliven
hvitløk
olivenolje
provencekrydder
ristende pinjekjerner
salt & pepper


Sett ovnen på 200 grader. Jeg stekte fisken i posjonspapper av folie. Ha ca. 200 gram fisk i hver pakke og ha over salt, pepper, gressløk og olje. Lukk pakkene godt, menla det gjerne være litt plass til luft på toppen av pakkene. Stek pakkene i ca. 20 minutter midt i ovnen. Imens lager du squashblandingen. Rist pinjekjernene først og legg dem til siden. Stek squash i godt med olje, la squashen få god farge før du har i oliven, hvitløk, provencekrydder, salt og pepper. Stek et par minutter til. Ha pinjekjernene over rett før servering og hell evt. litt mer olje over i det du setter maten på bordet.
Jeg hadde caviar d'aubergine til - og det skal du få oppskrift på i morgen.


2 kommentarer:

Ingunn sa...

Hei! Snublet over bloggen din, og for en fantastisk blogg! Som matelsker er den en fryd for øyet!

Hilsen Ingunn.

Maud sa...

Det urtesaltet til olivier er supert. Jeg har det som passer til kjøtt og pasta/salat også. Veldig greit å drysse på når man ikke har inspirasjon til å finne på sine egne blandinger eller vil lage middag raskt.