mandag 7. juli 2008

Deilig tunfisk med potetmos

Jeg suste innom fiskebutikken på Youngstorget før helgen og fikk med meg et fantastisk stykke fersk tunfisk. Det er synd at fisken mister sin flotte farge med en gang du steker den, men jeg er dessverre ikke så glad i halvstekt tunfisk (jeg liker den rå eller stekt). Så da må jeg ta til takke med at den faktisk blir litt grå i fargen når den stekes.

Marinade til tunfisk
(per pers)

1/2 ss sesamolje
1/2 ss peanutolje
1 ss limejuice
revet limeskall
1 lien bit rød chilli
1 fedd hvitløk
fersk koriander
litt salt

sesamfrø

Bland sammen ingrediensene til marinaden og la fisken ligge et par timer. Ha sesamfrø på en flat tallerken og vend tunfisken i sesamfrø før du steker den. Jeg stekte min i grillpanne.
Potetmos

potet
søtpotet
grønnsaksbuljong
chilipulver
smør
salt
timian

Skrell poteter og søtpoter og del de opp i mindre biter. Kok den opp i vann med litt grønnsaksbuljong. Når potetene er klare heller du av nesten alt vannet og har i salt og chilipulver. Jeg liker potetmosen litt grov, så jeg blander den lett med en potetstapper eller kun med en gaffel. Bland i litt smør og klipp litt timian inn i mosen. Man kan også bruke fløte til å få stappen til rett konsistens.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du verden - dette er jo så lækkert at det halve hadde vært nok! Må jo snart ha en egen PC på kjøkkenet så denne oppskriftssiden er tilgjengelig! Veldig flott blogg Cecilie!

Lekkermunn sa...

Nigella: Tusen takk skal du ta. Hyggelig at du liker den . Jeg drar stadig vekk Macen ut på kjøkkenet - i dag tidlig hadde jeg frø fra vaniljestang i tastaturet:-) Er redd det komme til å gå ordentlig galt en dag.