fredag 4. juli 2008

Hva med en Caipirinha i varmen?

Det er fredag, sommer og varmt - så hva passer vel da bedre enn en brasiliansk nasjonaldrink? Caipirinha er frisk og god og lages i en fei. Det orginalet brennevinet som brukes til denne drinken heter cachaca og er laget på sukkerrør. For å være helt ærlig så smaker den kjetting i bar form, men sammen med lime blir det veldig godt. Et av de mest profilerte merkene som produserer denne spriten er Pitú. Jeg vet ikke om du får tak i den i Norge (jeg har kjøpt min på flyplassen i Lisboa), men du kan lage den med vodka (da heter det en caiproska).

 


Caipirinha

1 lime
2-3 ts brunt sukker
5 cl cachaca
knust is

Del en lime opp i iallefall åtte biter. Putt de i et lavt drinkeglass. Knus limebåtene så godt du kan i glasset, slik at mest mulig limesaft renner ut. Rør inn sukkeret men limesaften, ha i godt med knust is, hell spriten over isen og bland godt. Server med kort sugerør.  Ha en fin helg!


To Nina, Xavier, Litho and Maria in Maputo. Have a nice weekend - the best caipirinha is served with you in Maputo. Love from sunny Oslo 

1 kommentar:

Anonym sa...

hey bonita! for en glede og nytelse å besøke din flotte blog, med caipirinha og costa do sol og greier... Maputo savner deg. Kom tilbake snart! I mellomtiden får jeg se om jeg kan lære litt kokekunst fra deg, så jeg kan varte opp når du kommer. Fortsett med dine deilige fristelser. Du er en inspirasjon.
Um beijo