tirsdag 1. juli 2008

Kyllinglunsj til sjauere

Sist lørdag skulle jeg egentlig ha blitt med på en dugnad, men med krykker og vondt ben ble det hele litt vanskelig. Men mat måtte sjauerne likevel ha, så jeg fikk lettet min samvittighet med denne lunsjen. Jeg serverte denne lunken, men den kan gjerne serveres kald som lunsjmat eller i en piknikkurv.

Marinerte kyllingspyd
4 kyllingfileter
4 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
2 ss paprikapulver
1/2 ss chilipulver
1 ss søt chilisaus
finhakket koriander
salt& pepper
sesamfrø

Bland sammen ingrediensen til marinaden. Skjær kyllingen i lange, tjukke strimler og ha de i en bolle sammen med marinaden. Dette kan du godt lage kvelden før eller på morgenen den dagen du skal servere maten. Jeg serverte spydene sammen med agurksalat, couscous og yoghurtsaus. Couscousen koker du etter forklaringene på pakken. Hvis du syntes at couscous blir blekgul og trist, kan du gjerne ha litt gurkemeie eller safran i vannen. Jeg ristet også noen pinjekjerner og freste litt vårløk og hvitløk som jeg hadde i couscousen når den var ferdig.

Til slutt laget jeg en enkel youghurtsaus. Har kan du bruke fri fantasi ut ifra hvor tynn eller tykk du vil ha sausen. Jeg begynte med matyoghurt men syntes den ble tykk, så jeg blandet til slutt 50/50 matyogurt og naturell yoghurt. Jeg hadde kun hakkede urter og litt røkt salt (men vanlig salt duger også) og pepper i. Kyllingstrimlene trer du på spyd og steker i panne eller griller. Når spydene er ferdige drysser du litt sesamfrø over.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Dette hørtes ut som perfekt piknikkmat. Tror nok dette må testes ut om ikke så lenge. Er en fin blogg du har her.

Lekkermunn sa...

Tusen takk skal du ha.

Anonym sa...

Jeg var så heldig å være en av sjauerne som fikk dette servert, det var helt nydelig. Jeg anbefaler alle og prøve denne oppskriften, mmm får vann i munn ...

Anonym sa...

Etter anbefalinger fra min søster, ble spydene servert sammen med agurksalaten og bønnesalaten til mine gjester på fredag. Utrolig godt.
Genial festmat da det meste kan forberedes i forkant. Alle ville ha oppskriftene etterpå, så jeg videresender linken til bloggen din. Dette er en side alle bør ha som favoritt.

Rester ble det lite av.....

Anonym sa...

Namm, namm og dobbeltnamm!! Ble servert i går og her ble det heller ingen rester! Dette var gode saker!! Jeg har en deilig couscuos oppskrift som jeg gjerne deler med deg - det er raspet sitronskall og granateple som gjør den ekstra susen!:
2 sjalottløk, 2 fedd hvitløk, 4 dl hønsebuljong, 4 dl couscous, revet skall av 1 stor sitron, granateple. Finhakk løk og hvitløk og fres i olje. Tilsett buljong og kok opp. Ta kjelen av varmen og tilsett revet sitronskall. Ha i couscous og la trekke i ca 10 min. Rør inn granateple "frø" og server.

Lekkermunn sa...

Nigella: Takk takk. Bra det smake. Jeg skal prøve oppskriften din i løpet av neste uke. Ha en fin dag i solen.