fredag 11. juli 2008

Vårruller

Selv om våren er forbi, føltes det riktig å lage vårruller tidligere denne uken. Tålmodighet er viktig når man lager vårruller. Ikke la deg friste til å legge for mye fyll på hvert av vårrullflakene. Pass også på at du lukker flakene godt igjen, ellers har fyllet en tendens til renne ut når du setter i gang med stekingen.Vårruller med scampi og sopp

scampi
traktkantareller
hvitløk
vårløk
chili
ingefær
koriander

filodeig (medium størrelse)

Det nærmer seg soppsesong, men denne gangen åpnet J sin skattekiste og tryllet frem traktkantareller fra i fjor. Stek soppen og sett den til siden. Fres hvitløk, chili, vårløk (i veldig tynne skiver) og ingefær i litt olje. Bland det sammen med soppen. La dette bli kaldt. Skjær scampien opp i små biter og stek de i panne til de blir røde. Avkjøl scampien og bland alt sammen. Klipp litt koriander over fyllet. Nå er det tid for å lage vårrullene. Ta bare ut et og et filodeigark om gangen. La de resterende ligge under et fuktig kjøkkenhåndkle, ellers tørket de raskt inn. Legg et ark med en spiss mot deg selv. Ligg på en stripe med fyll, brett spissen nærmest deg over fyllet og fukt kanten med litt vann slik at du "limer" igjen. Deretter bretter du inn sidene og limer igjen på den samme måten. Til slutt ruller du mot den siste spissen og limer godt igjen. (Dette var kanskje noe uklart, men det står forklaringer på filodeigpakkene)Vårrullene steker du i pannen med en smakssvak olje til de begynner å bli brune. Server med ris, søt chilisaus og en salat. 


1 kommentar:

Janicke sa...

Denne laget jeg til "kvinnejuntaen" på hyttetur i fjellheimen. Stor suksess! Kommer til å bli utbredt i pedagogiske kretser :-) Tenker at det er en rågod rett som også kan serveres kald. Hvorfor ikke ta den med i sekken på skitur i påsken? Sammen med litt vin på flasken kan turen løftes flere hakk :-)

Har du erfaring med frysing av vårruller?