Så til innholdet - det skal vel egentlig være pisket krem på en pavlova, men jeg er ikke så glad i krem. Det skal egentlig være kiwi og jordbær, men det ville ikke jeg ha på. Det skal ikke være nøtter på, men det ville jeg ha. Så egentlig har jeg ikke laget en pavlova, men fantastisk godt ble det iallefall.
Liksom-pavolva
(til 8-10 personer)
6 eggehviter
300 gram sukker
en klype salt
1 ts eddik (jeg brukte hylleblomsteddik)
vaniljeis
blåbær
bringebær
hakkede pistasjnøtter
Sett ovnen på 150 grader. Stivpisk eggehvitene med saltet og tilsett så litt og litt av sukkeret. Du skal piske så lenge at du nesten har helt stive topper av marengs. Rør inn litt eddik når marengsen er ferdig pisket. Ha et bakepapir i en langpanne og ha marengsen utover. Stek bunnen i 1 time. Skru så av ovnen og la bunnen avkjøles i ovnen.
Ta ut vaniljeis slik at den begynner å smelte. Med bare hendene brer du isen utover marengsbunnen og har blåbår, bringebær og nøtter over. Serveres med en gang.
Bunnen kan du godt lage på morgenen eller du kan lage små posjonspavlovaer - som du kan lage dagen før og ha en en tett boks. Du kan selvsagt variere i det uendelig når det gjelder frukt på toppen. Jamie Oliver har laget en deilig vintervariant med hermetiserte pærer, varm sjokoladesaus og ristede haselnøtter.
Bruden ble utdrukket, så nå er det bare å glede seg til bryllup. Takk til I og T for et veldig hyggelig arrangement.
3 kommentarer:
De så fantastisk deilig ut!!!
KlemK
Har du noen gang prøvd å blande pisket krem med crème fraîche? Det gjør den litt friskere og passer godt til den søte pavlova-marengsen, synes jeg. Ellers lagde jeg nylig noen mini-pavlovaer med pistasjnøtter i marengsen, servert med rabarbrabiter (kokt i sukkerlake) og rabarbrasirup. Anbefales!
ser fantastisk ut! takk for en veldig fin og inspirerende blogg!
Legg inn en kommentar