Marengsrede med rabarbra og jordbær
150 gram hvit sukker
25 gram brunt sukker
eggehvite fra 3 store egg
1 ts eddik (gjerne av hyllebær, bringebær el.)
Sett ovnen på 150 grader. Pisk eggehviten til du begynner å få stive topper i bollen. Ha litt og litt sukker i den piskede hviten. La mikseren gå hele tiden og la sukkeret hele tiden bli ordentlig innblandet før du tilsetter mer sukker i bollen. Når alt sukkeret er blandet inn pisker du inn en teskje med eddik. Når man lager marengsreder er det best å bruke en pose til å sprøyte massen utover på bakepapir. Massen blir så klissete og lite samarbeidsvillig at det er vanskelig å få formet redene med skje eller fingre. Denne oppskriften kan gi 10 reder, men jeg lagde 6 reder og stekte resten av massen som små pikekyss.
Sett bretten inn midt i ovnen og la de stå inn i ca 1 time. La de avkjøles på rist. Rabarbrasausen lagde jeg enkel:
Rabarbrasaus
5 stilker rabarbra
50 gram brunt sukker
3 ss vann
1 vaniljestang
Skjær rabarbraen i biter og ha det i en kasserolle med sukker og vann. Kos det opp og la det koke på svak varme i ti minutter. Del vaniljestangen på langs og ha frøene og stangen i sausen og la det koke i noen minutter til.
Tilbred marengsredene med vaniljeis, varm rabarbrasaus og skivede jordbær.
1 kommentar:
Mmmmm, dette var noe for meg ...
Legg inn en kommentar