Jeg har tidligere laget chutney og syltetøy, men jeg har ennå ikke prøvd meg på god gammeldags rabarbragrøt. Det har ikke gjort det i dag heller, jeg har derimot laget muffins.
Rabarbramuffins
160 gram smør
400 gram hvetemel
170 gram brunt sukker
4 ts bakepulver
3 ts kanel
1 ts salt
2 dl skummet melk
200 gram naturell yoghurt
2 egg
1 ts Santa Maria Cacao & Chili*
300 gram rabarbra
Sett ovnen på 200 grader. Smelt smøret. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Pisk eggene sammen med det smeltede smøret, melken og yoghurten. Bland alt sammen - og ta i små biter av rabarbra. Jeg brukte de store, såkalte amerikanske, muffinsformene og da fikk jeg 18 muffins. Ha gjerne litt brukt sukker på toppene før du setter formene i ovnen.
*Har kjøpt dette i Sverige. Hvis du ikke får tak i det tar du 1 ts kakaopuver og noen tørkede chillifrø og knuser dette i en morter (kan droppes)
Stekes i midten av ovnen i ca 25 min. (kortere tid hvis du bruker små former). Avkjøles på rist.
Hvis du er har lyst til å prøve en ny sommerdrink - prøv denne her:
Rabarbravodka
Ta det største Norgesglasset du har. Ha i 300 gram brunt sukker og fyll hele glasset fullt av rabarbrabiter. Hell så over vodka uten smakstilsettning. Jeg satte glasset i kjøleskapet i 2 måneder og ristet på det en gang i blant. Så silte jeg av rabarbraen og helte spriten over på en flaske. Jeg har i grunnen ikke hatt så lyst på den i vinter, men nå som sommeren er her igjen skal jeg innrømme smaking. Veldig godt.
Et siste rabarbratips: Bruk de slanke stilkene til baking og de grovere til vodkaen eller til syltetøy og chutney. Rens gjerne noen stilker og putt de i fryseren, så skal jeg gi deg en oppskrift på rabarbra- og plommesyltetøy når de norske plommene kommer til høsten.
1 kommentar:
Gratulerer med en fresh og deilkat blogg.
Jeg leser og fabler om hvilken oppskrift jeg skal prøve neste gang. Rabarbra er min favoritt! Prøv å si det på min dialekt så får du en ekstra schwung over det:-)
Legg inn en kommentar