Et lite stopp på vei tilbake til gården etter at vi hadde levert dagens druer til den lokale kooperativen.
Gården dyrket både grenach og syrah og hver morgen fikk vi beskjed om hva de ville ha på kooperativen den dagen. Deretter var det bare å sette kursen mot dagens utvalgte drue.
Jeg måtte stadig smugspise litt av vindruene og jeg syntes i grunnen at de smakte ganske godt. Franskmennen jeg plukket sammen med mente disse druene var ubrukelige til spising.
Tibo ble nøkkelen til min franske drueplukkedrøm. Vi traff hverandre i Brasil i 2006 og har blitt gode venner. Han har også vært på besøk i det norske vinterfjellet og han syntes det var like eksotisk som jeg syntes drueplukking var noe helt eksepsjonelt. Han har plukket druer hver høst siden han kunne gå og var i grunnen ganske lei av det hele. Han trodde jeg tullet når jeg sa jeg ville komme nedover og hjelpe til. Selv den første dagen sa han at det selvsagt ikke var forventet at jeg skulle jobbe og at jeg bare kunne installere meg ved svømmebassenget.
Fikenpaien ble tryllet frem på kjøkkenet mens jeg var ute og plukket druer. Moren til Tibo var en fantastisk kokk og hvert eneste måltid var en fantastisk opplevelse..... Det er bra jeg skal på Brasserie France i kveld, nå fikk jeg vann i munnen.........
1 kommentar:
Høres ut som en fantastisk måte å bruke feriedagene på :)
Legg inn en kommentar